dongregory Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Witam mam SGS4 i zmienilem miui 4.5.23 na najnowszy i pojawił się problem. Nie ma w dodatkach aplikacji kopia miui gdzie zrobilem sobie kopie wszystkiego i druga bardzo wazna rzecz a nawet najważniejsza to to ze tel nie widzi mi wogóle karty sd ( pamieci ) . Bardzo proszę o pomoc czy jest jakiś sposób żeby zaczął ja widzieć bez utraty na niej wszystkich danych. ? Za udzielona pomoc z góry dziękuje. Probowalem już w recovery menu mount extcard ale to nic nie dało więc nie mam już pomysłów.
Acid Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Co do kopii MIUI to tylko ikona zniknęła. Funkcja jest teraz dostępna w Ustawienia - Kopia i kasowanie danych. Wysłane z MI4 W
dongregory Opublikowano 7 Września 2014 Autor Opublikowano 7 Września 2014 Ok dzięki A jakiś sposób żeby mogą kartę pamięci zaczęło widzieć bo kopie mam na karcie pamięci ? Dodam że jak przywrucilem wczesniejsza kopie to karte od nowa jest widać.
Acid Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Bo przywracasz ustawienia systemowe. Wysłane z MI4 W
dongregory Opublikowano 7 Września 2014 Autor Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Ok to co mam zrobić żeby mi ta karta bez żadnego formatowania działała ? Nie jestem super znawca wiec proszę o pomoc ? Mam zainstalować na obecnej wersji czy wszystko wyczyścić i dopiero wtedy ? Mam tutaj na myśli wipe cache itd ? Wyczyszczenie wszystkiego przed wydaniem najnowszej wersji? Czy jesli wgram najnowsza wersje na moja obecna czyli na 4.5.23 to będzie ok czy pozostają nadal jakieś śmieci i nie potrzebne pliki z wersji poprzedniej? Edytowane 7 Września 2014 przez dongregory
Acid Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 To co masz to dosyć stara wersja. Sugeruję zrobić kopię danych typu sms, alarmy, kontakty i tyle. Potem w Ustawienia - Kopia i kasowanie danych zrobić reset do ustawień fabrycznych. Następnie zainstalować najnowszy rom. Potem tylko przywrócić z kopii to co nie jest ustawieniem systemowym. Wysłane z MI4 W
dongregory Opublikowano 7 Września 2014 Autor Opublikowano 7 Września 2014 1. No tak ale jak jeśli mi karty sd nie widzi jak wrzuce nowy ROM ? 2. Co jeśli na karcie mam np nawigację sygic , zdjecia potrzebne pliki itd ? 3. Czy e najnowszej wersji można normalnie pisać SMS-y bez ogonkow ? Największy problem polega na tym że po wrzuceniu najnowszego oprogramowania nie widzi mi wogóle karty i jurorem co zrobić żeby najlepiej nie stracić danych ma tej karcie a żeby ją najnowszy system widział ?Acid może można się jakoś z tobą zgadac na skype czy coś ? Myślę że słowami byś mi lepiej wytłumaczył co dokładnie mam zrobić bo chce to zrobić ale nie chce zrobić czegos nie tak ? Możesz mi na priv dać jakiś namiar do ciebie ?
Acid Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 1. No tak ale jak jeśli mi karty sd nie widzi jak wrzuce nowy ROM ? 2. Co jeśli na karcie mam np nawigację sygic , zdjecia potrzebne pliki itd ? 3. Czy e najnowszej wersji można normalnie pisać SMS-y bez ogonkow ? Największy problem polega na tym że po wrzuceniu najnowszego oprogramowania nie widzi mi wogóle karty i jurorem co zrobić żeby najlepiej nie stracić danych ma tej karcie a żeby ją najnowszy system widział ? Acid może można się jakoś z tobą zgadac na skype czy coś ? Myślę że słowami byś mi lepiej wytłumaczył co dokładnie mam zrobić bo chce to zrobić ale nie chce zrobić czegos nie tak ? Możesz mi na priv dać jakiś namiar do ciebie ? Nie mogę bo po to jest forum i milion instrukcji by samemu sobie poradzić. Po pierwsze, na co Ci karta SD? Przecież SGS4 ma pamięć wewnętrzną. Wyjmij w ogóle SD. Rom wrzuć na Internal SD.
dongregory Opublikowano 7 Września 2014 Autor Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Tak ale co mi da nowy rom jak po jego zainstalowaniu tel nie widzi wogóle mojej kary 64gb z nawigacja filmami i plikami. Tak jak by jej wogóle nie było i tu jest problem. Kupiłem kartę do tel żeby ją używać a nie wyjąć żeby leżała. Co ze zdjęciami i reszta które mam właśnie na karcie pamięci ? O to mi cały czas chodzi że po wgraniu najnowszego softu trace wszystko co mam na karcie pamięci bo telefon wogóle tej karty nie widzi. Szukam sposobu żeby tej na najnowszym miui ją widział bo nie rozumiem dlaczego jej wogóle nie widzi ? Ty jesteś szpecem więc proszę o pomoc ciebie gdybym znalazł jakiś wątek na forum jak to zrobić żeby lata była na nowo widoczna i bez utraty danych to bym tego tematu nie zakładał. Proszę o pomoc Edytowane 7 Września 2014 przez dongregory
Acid Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 No dobrze ale nie rozumiesz wciąż co na do Ciebie napisałem. Chodzi mi o zrobienie wipe, bez przywracania danych systemowych z kopii. Karta SD nie ma tu znaczenia bo ją wyjmiesz z urządzenia tak?
dongregory Opublikowano 7 Września 2014 Autor Opublikowano 7 Września 2014 Tak tylko jak nawet magisterskiej na tej wersji najnowsza także nie widział mojej karty później mimo że żadne wie nie było robione Bardzo proszę napis mi tylko co dokładnie zrobić żeby po wgraniu najnowszego romu nadal tel mi widział mogą kartę bez konieczności jej formatowania itd jakie czynności dokładnie wykonać żeby było ok. Zrobić wipe data z karta w tel czy bez, jakie jeszcze rzeczy ? Twoja rada to tylko chwilą a ją nie będę musiał spędzać kolejnej nocy na prubowaniu
redkontakt Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Kolego, że ty nie rozumiesz rad, które dostajesz to jedno. Ale to co piszesz to wymaga chyba Enigmy do odszyfrowania- stąd moja prośba żebyś pisał po polsku, bo za ch....rę nie wiadomo o co ci chodzi
Acid Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Moja rada to tylko chwila? Na początku tak, ale już któryś raz piszę to samo co masz zrobić, a Ty wymyślasz swoje. Jeśli rom ma wadę i nie widzi karty SD to nic nie zrobisz. Zostaw MIUI i tyle. Albo poczekaj na coś nowszego. Moja sugestia była taka by jednak spróbować zrobić wipe i na czysto postawić nową wersję i dopiero wtedy włożyć kartę SD. Bo z tego co zrozumiałem wykonałeś update z 4.5.23 do najnowszej od tak wgrywając jedną na drugą. Teoretycznie wszystko powinno być ok ale mając tak starą wersję nic nie wiadomo. Zrób to co napisałem w poście #6. Wcześniej wyjmij po prostu kartę SD na czas wipe i przywracania danych.
dongregory Opublikowano 8 Września 2014 Autor Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) Ok a ta kopia która jest niby w menu normalnym to jest ta sama która była zrobiona w dodatkach kopia miui czy to jest inna kopia ? 2. Czy wogóle kopia zrobiona w pamięci tel nie zniknie jak zrobię wipe ? 3. Których dokładnie funkcji użyć przed wgraniem najnowszego romu ? Pamietam ze bylo cos tam wipe data i cos jeszcze cache dalvik ? Pamiętam że w recovery menu przed nowym romem robilo sie chyba ze 3 rzeczy wipe data cos tam z dalvik i jeszcze cos nie pamiętam już dokładnie co Czy jak porobie te rzeczy to mi nagle kopia w tel nie zniknie ? Edytowane 8 Września 2014 przez dongregory
Pan_Gnief Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 1. to jest dokładnie ta sama kopia, tylko skrót z pulpitu został usunięty 2. Kopie z folderu MIUI/Backup/Allbackup musisz przenieść na kompa lub kartę SD (którą wyjmiesz z telefonu podczas robienia wipe'a) bo wipe czyści całą pamięć wewnętrzną Co do 3 nie wiem więc się nie wypowiem Ja i mój 1S
dongregory Opublikowano 8 Września 2014 Autor Opublikowano 8 Września 2014 Witajcie dzięki za wszelkie pomysły ale się nie udało poprostu ROM ma buga i nie widzi po zainstalowaniu wogóle kart pamięci
Rekomendowane odpowiedzi