Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Czy komuś udało się skonfigurować telefon Redmi 4X w trybie dziecka?

U mnie za każdym razem gdy probuję sie zalogować nowoutworzonym kontem dziecka, dochodzę do punktu w którym instaluje się aplikację "Google Family Link" i dostaję komunikat:

"Nie można pobrać aplikacji. Nie udało się zainstalować aplikacji..... Sprobuj ponownie później".

Czy ma ktoś podobny problem?

Pozdrawiam

Grzegorz

Opublikowano

Mam ten sam problem... Ktoś coś? 

Dnia 2.06.2018 o 21:59, gregorypeck napisał:

Witam, 

Czy komuś udało się skonfigurować telefon Redmi 4X w trybie dziecka?

U mnie za każdym razem gdy probuję sie zalogować nowoutworzonym kontem dziecka, dochodzę do punktu w którym instaluje się aplikację "Google Family Link" i dostaję komunikat:

"Nie można pobrać aplikacji. Nie udało się zainstalować aplikacji..... Sprobuj ponownie później".

Czy ma ktoś podobny problem?

Pozdrawiam

Grzegorz

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Skonfigurowałem telefon Redmi 4a z kontem w trybie dziecka w sposób jak poniżej. 

Należy zalogować się na własne konto google, następnie utworzyć "drugą przestrzeń" (Ustawienia - Druga przestrzeń) i zalogować się w niej na konto zarządzane przez aplikację Family Link. Telefon poprosi o weryfikację logowania oraz zainstaluje w pierwszej przestrzeni aplikację FL.
Na urządzeniu z którego zarządzasz kontem/kontami dziecka pojawi się w aplikacji FL nowe urządzenie o nazwie jaką wybrałeś podczas potwierdzania logowania kontem dziecka.
Pierwsza przestrzeń przed wyłączeniem lub odinstalowaniem aplikacji niepotrzebnych zajmowała ok. 250 MB. 

Obie przestrzenie są chronione osobnymi hasłami. Zawsze wchodzisz do tej przestrzeni, w której wyłączyłeś telefon. Żeby przełączyć się z przestrzeni dziecka do swojej trzeba podać hasło.

Wygląda na to, że problem z konfiguracją wynika po prostu z ograniczeń nałożonych na konto dziecka i konieczne jest na telefonie konto rodzica.

Pozdrawiam