SiarenX Opublikowano 2 Czerwca 2018 Opublikowano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Witam Zauważyłem że mogę odblokować telefon Xiaomi Mi A1 z Android 8 bez użycia pinu czy odcisku palca. A wszystko to przez aparat. Objaśniam. Mam blokadę na odcisk oraz pin.. Na zablokowanym ekranie Wciskam 2x przycisk power (skrót do aparatu) następnie przycisk środkowy HOME i mam ekran główny bez blokady.. Czemu tak się dzieje? Miałem wcześniej samsungi i sony mam też starego huawei i tak się nie dzieje.. Pozdrawiam Edytowane 4 Czerwca 2018 przez SiarenX
cosmonet Opublikowano 2 Czerwca 2018 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Witam, Masz coś nie tak. Sprawdzałem przed chwilką i w moim po wyborze aparatu i jego zamknięciu, powraca do 'blokady". Lecz ja mam ustawione odblokowywanie za pomocą wzoru i odcisku palca. Na koniec mój system to 7.1.2
Moreee Opublikowano 2 Czerwca 2018 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Wyłącz skrót do aparatu i po temacie Generalnie nie ma prawa się odblokować. Aparat się włączy ale dostępu do zdjęć też nie będziesz mieć póki nie odblokujesz
SiarenX Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2018 Prawdopodobnie zakończy się wyłączeniem skrótu ale to nie jest rozwiązanie. Okazało się że kolega ma Nexusa na czystym androidzie i ma ten sam objaw... A inne telefony brandowane od operatora nie. Mam Androida 8. Postaram się nagrać filmik i jakoś go umieścić
Moreee Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 A aktualizację masz którą? Bo Oreo jest od pół roku i wyszło kilka łatek już
SiarenX Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2018 5 maj 2018 w A1 wszystko jest aktualne... taki jest zamysł programu androidone
Moreee Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Wiem, że nie każdy aktualizuje telefon. Stąd pytanie
SiarenX Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2018 domyślam się że o to ci chodziło
SiarenX Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2018 Panowie temat można zamknąć.. Kilka tygodni mnie to męczyło dziś do was napisałem,zacząłem grzebać w ustawieniach.. I znalazłem... Opisze jeszcze raz mój problem: Korzystam z telefonu wciskam power(blokada) ekran gaśnie, następnie wciskam 2x power (skrót aparatu) wciskam HOME i mam telefon odblokowany.. Okazuje się ze po wciśnięciu blokuj nie dzieje się tak za każdym razem... Więc zacząłem szukać o co chodzi... Odkryłem że telefon ma włączoną funkcje SMARTLOCK - kontakt z ciałem... Po wyłączeniu tej opcji blokada działa cały czas tak jak powinna... Od razu sprawdziłem u kolegi na Nexusie i dokładnie miał tak samo... Udało się rozwiązać problem Więc koniec tematu i dziękuję za zainteresowanie Pozdrawiam
Nezumi Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi