Ted74 Opublikowano 27 Maja 2018 Opublikowano 27 Maja 2018 Witam, może ktoś się wypowiedzieć czy warto, co jest na plus a co na minus? Wiem, że jest, lista co zawiera Miui PL., ale fajnie by był, gdyby wypowiedziały się osoby, które przeszły na wersje PL.
meccaryn Opublikowano 27 Maja 2018 Opublikowano 27 Maja 2018 11 miesięcy korzystałem z xiaomi.eu, a ostatnio przesiadłem się na Global Stable. Jedyne, czego mi brakuje z ROMu "miui polska", to wyszukiwarka otwierana gestem od spodu. Smartfon działa tak samo dobrze. Na minus globala dużo większe zaśmiecenie aplikacjami. Podobała mi się "surowość" xiaomi.eu - czego mi brakowało, dograłem sobie ze sklepu play. Ale na działanie to nie rzutuje w moim przypadku. Więc syf do folderu wrzucam i o temacie zapominam. Reasumując. Global jest w porządku. A jak chcesz wycisnąć z telefonu trochę więcej (i zostać beta testerem najnowszych bugów), to atakuj miui polska. O tych błędach nie żartuję. M.in. dlatego przeskoczyłem na globala, gdyż w ostatnich wydaniach xiaomi.eu miałem masę drobnych problemów. Bzdur typu kod pin ekranu blokady raz działał, raz nie.
Ted74 Opublikowano 27 Maja 2018 Autor Opublikowano 27 Maja 2018 Jeśli już się zdecyduje to tylko MIUI Polska Stable, nie jestem zainteresowany testowaniem bugów.
kamillm Opublikowano 27 Maja 2018 Opublikowano 27 Maja 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi