Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam 
Mam kolejny problem z moim rn3p (nie działa już mi skaner lini papilarnych) wczoraj podczas ładowania oryginalną ładowarką coś się uszkodziło w telefonie i przestał reagować na podłączanie zasilania. Sprawdziłem kilka innych ładowarek na wszystkich to samo, co najgorsze po podłączeniu ładowarki dochodzi do zwarcia i ładowarka się wyłącza.
Po podłączeniu do laptopa dostaję informację iż wykryto skok napięcia lub zbyt duże obciążenie i port usb został odłączony. ;/

Miał ktoś podobny problem?,coś czuje że to poważna sprawa... ;/ 
Telefon kupiony w sklepie goldway, zgłosiłem problem i czekam na ich reakcje...

P.S Te telefony są tak beznadziejnie zrobione?? Dostałem egzemplarz w którym uwalony jest skaner, teraz po miesiącu użytkowania nie mogę go już naładować..
Jakaś masakra...

Edytowane przez chodki
Opublikowano

Tak nie miałem ale dołączę się do tematu mój telefon podczas ładowania robi się cieplejszy patrząc w informacje to bateria ma o 10-15°C więcej niż normalnie a sama ładowarka ma chyba ze 40-50°C. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi ale czy tak ma być. ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam to samo co chodki. Przez nieuwagę podłączyłem do ładowarki samochodowej 2,4A na jakies 30min, nie naładował się, był ciepły, a potem już żadna ładowarka nie działa a po podłączeniu do kompa komunikat jak u kolegi.

Chodki naprawiles usterke w jakis sposob?

Wymiana/rozłaczenie/rozładowanie baterii?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.Sorki za odgrzebanie tematu ale mam ten sam problem....

Czy udało się Wam jakoś odratować ten telefon?  Mam redmi note 3 pro wersja inter. Ciężko dostać płytkę usb do tego modelu (z podświetlonymi przyciskami)

Moje objawy są takie że zwarcie robi wtedy gdy podepnę płytkę USB do Płyty głównej... I teraz pytanie gdzie i czego szukać. Tel narazie schowałem do szuflady czekając na lepsze czasy a w między czasie kupiłem następny ten sam. Tym razem z gwarancją w PL 

Pozdrawiam Jarek 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jareckiPL napisał:

Witam.Sorki za odgrzebanie tematu ale mam ten sam problem....

Czy udało się Wam jakoś odratować ten telefon?  Mam redmi note 3 pro wersja inter. Ciężko dostać płytkę usb do tego modelu (z podświetlonymi przyciskami)

Moje objawy są takie że zwarcie robi wtedy gdy podepnę płytkę USB do Płyty głównej... I teraz pytanie gdzie i czego szukać. Tel narazie schowałem do szuflady czekając na lepsze czasy a w między czasie kupiłem następny ten sam. Tym razem z gwarancją w PL 

Pozdrawiam Jarek 

Tak jak z wyświetlaczem masz tu dyskusję z namiarami na serwisy i próbuj się dogadać z którymś to jedyne wyjście bo nie spotkałem płytek USB do niego w wolnym obrocie.

(SBE Polska powinna to zrobić ale wiadomo że sobie policzą trochę za usługę)

Z redmi note 3 pro special edition(Kate, international) ciężko o części zamienne w dalszym ciągu nic się nie zmieniło.

Edytowane przez Snajper
  • Like 1
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam, ktoś znalazl rozwiazanie problemu? u mnie rowniez nie chce sie ladowac, jest jakies zwarcie( jesli podpinam pod ladowarke z diodom to zaczyna ona dziwnie przerywac i mrygac, nie swieci ciaglym swiatlem. Wymienilem ta plytke o ktorej mowa wyzej ( juz raz byla wymieniana we wrzesniu 2017 bo ciagle przrerywalo ladowanie wtedy) i nic to nie dalo. Wymienilem baterie i rowniez nic. Czy jest jakas szansa zeby to naprawic czy telefon juz sie do nieczego nie nadaje. Dodam ze nic w nim systemowo nie ruszalem. Normalnie dziala tylko nie da sie go naladowac. Wersja ze snapdragonem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam, z góry przepraszam jeśli taki post już jest na forum, lecz chyba nie potrafię go znaleźć.

Od mniej więcej miesiąca mam problem z ładowaniem w swoim Redmi note 3 pro. Mianowicie według aplikacji AccuBattery bateria ładuje się bardzo różnie, raz 166mA a maksymalnie 0.5A zamiast 2A, sprawdzałem na dwóch bateriach, dwóch płytkach z usb i problem występuje na obydwu (dodatkowo na obydwu nie telefon nie jest wykrywany przez komputer). Sprawdzane na oryginalnej ładowarce od Redmi note 3 pro, redmi note 4x, mi6 oraz samsunga s7 edge. Telefon ma około półtora roku i to pierwszy raz kiedy takie coś się dzieje.

Z góry dziękuję za pomoc

31564024_1651336708283529_1821467717241143296_n.thumb.png.ff4f719924a7676fc466cf0e67e96167.png

Edytowane przez Mafewa
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zwracam się z następującym problem. Telefon nie daje się naładować, dodatkowo powoduje zadziałanie zabezpieczenia w ładowarkach (po podpięciu kabla ładowarki USB się wyłączają). Co może być przyczyną problemu? Czy wymiana modułu z gniazdem może rozwiązać problem?

Sprawa jest bardzo pilna. 

Z góry dziękuję za wszelką okazaną pomoc. 

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam dołączam się do pytania tutaj nie chce robic przed chwila mi tel sie wyłaczył przestał reagować na jakąkolwiek ładowarke a pod koniec nawet podłacozny zaczął tracic procenty i zaceła czerwona dioda powiadomien mrugać dodam ze ostatnio bateria dosc szybko spadała tzn zalezy czym go naładowałem bo jak powerbankiem to trzymała sie czasem ok a chodz nie zawsze a czasem szybko dosc spadała w pare h miałem 30% a zazwyczaj spadało mi o 15 % i kabel ostatnio przestał łączyć przy ładowaniu tzn myślałem ze to moze kabel uszkodzony ale co innego ładowałem nim i poruszałem i zawsze ładowało nie przerywało jak na xioami redmi note 3 pro podejrzewam ze to port usb ale jak myslicie? teraz lezy u mnie rozładowany i czeka co robic pozdrawiam