blackwood Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 (edytowane) Mam Mi MIX2 w sieci PLAY i problem z roamingiem krajowym, tzn że jak telefon straci zasięg pierwotnej sieci PLAY to przełącza się na roaming krajowy PLUS lub Orange. Ale problem jest taki, że już na pierwotną sieć PLAY się nie przełącza automatycznie nawet po wyjściu na teren zasięgu PLAY. Co może być problemem ? Soft to najnowszy Global. Jako ciekawostka, na Redmi 4X nie bylo takowego problemu. Edytowane 28 Kwietnia 2018 przez blackwood add phone model
pobutek Opublikowano 13 Maja 2018 Opublikowano 13 Maja 2018 Po prostu wina Play. Sieć szrot. Zapraszam do Kołobrzegu do protestowania tej sieci w sezonie. Internetu nieraz nie da się używać......Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
krzycz Opublikowano 13 Maja 2018 Opublikowano 13 Maja 2018 ło, ja tak w Playu miałem na ACE2 i G2 Mini, więc to żaden problem Xiaomi
rymcio80 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Spróbuj poszukać mmixa2 na ustaw.play.pl lub zadzwoń na obslugę klienta. Mogą zmienić Ci parametry sim aby szybciej lapał play a nie roamingWysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka
SLiM Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Przecież w Play roamingu krajowym nie ponosisz dodatkowych opłat za transfer , ale jak Ci to przeszkadza że masz R to zgłoś do operatora, ustawią Ci inny priorytet wyboru sieci, sam nic nie zrobisz.
rymcio80 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Przecież w Play roamingu krajowym nie ponosisz dodatkowych opłat za transfer , ale jak Ci to przeszkadza że masz R to zgłoś do operatora, ustawią Ci inny priorytet wyboru sieci, sam nic nie zrobisz. Tak zgadza sie poza prędkością netu 1 mb/secWysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi