Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

odebrałem dzisiaj telefon wysłany z Holandii po opłaceniu VAT i niestety nie uruchamia sie kalwiatura ( brak możliwości wprowadzania jakiegokolwiek tekstu (np zalogowanie do usług googla) klawiatura telefoniczna funkcjonuje poprawnie

czy ktoś ma jakieś rady? , oczywiście poza hasłem to fake odeślij do Chińczyka

pozdrawiam

ps to muje pierwszy kontakt z telefonem tej marki do tej pory kupowałem tylko huawei i problemu nie miałem :(

• Like 1
Opublikowano

Ja miałem to samo po wgraniu MIUIPolska na moim MI4. Nie wiem jak wyglądają ustawienia w Redmi Note, ale u mnie to było tak ustawienia - Język,klawiatura,głos - Klawiatura i wprowadzanie tekstu - i tam nie miałem żadnej klawiatury przypisanej, więc wybrałem klawiaturę Xperia i od tej pory wszystko działa :)

Opublikowano

Na początek zainstaluj miui polska

Dzieki za radę, mialem taki zamiar lae niestety nie jest to takie proste- brak aplikacji update (aktualizacja) na pulpicie, owszem jest coś takiego w funkcji "about device" - system update ale nie działa a dokładnie przechodzi do ekranu początkowego; taka systuacja jest opisana  też przez Tomka w komentarzu pod poradnikiem jak wgrac room i wskazówka Acid'a:

"Wejdz do recovery, zrób wipe I zainstaluj rom. Albo sformatuj telefon przez Spflash - jest jak byk poradnik na forum "

a więc zastanawiam się jak wejśc do recovery jako że kolejny poradnik wskazuje drogę poprzez aplikację update

Obecnie zainstaalowałem hakers keyboard czyli jakies tymczasowe rozwiązanie mam.

w tym zakresie temat chyba mozna zamknąć pozostaje kwestia poważniejsza jak zrobić update roomu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...