prko123 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Witam wszystkich odebrałem dzisiaj telefon wysłany z Holandii po opłaceniu VAT i niestety nie uruchamia sie kalwiatura ( brak możliwości wprowadzania jakiegokolwiek tekstu (np zalogowanie do usług googla) klawiatura telefoniczna funkcjonuje poprawnie czy ktoś ma jakieś rady? , oczywiście poza hasłem to fake odeślij do Chińczyka pozdrawiam ps to muje pierwszy kontakt z telefonem tej marki do tej pory kupowałem tylko huawei i problemu nie miałem 1
raf7705 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Na początek zainstaluj miui polska
aQua Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Ja miałem to samo po wgraniu MIUIPolska na moim MI4. Nie wiem jak wyglądają ustawienia w Redmi Note, ale u mnie to było tak ustawienia - Język,klawiatura,głos - Klawiatura i wprowadzanie tekstu - i tam nie miałem żadnej klawiatury przypisanej, więc wybrałem klawiaturę Xperia i od tej pory wszystko działa
prko123 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Na początek zainstaluj miui polska Dzieki za radę, mialem taki zamiar lae niestety nie jest to takie proste- brak aplikacji update (aktualizacja) na pulpicie, owszem jest coś takiego w funkcji "about device" - system update ale nie działa a dokładnie przechodzi do ekranu początkowego; taka systuacja jest opisana też przez Tomka w komentarzu pod poradnikiem jak wgrac room i wskazówka Acid'a: "Wejdz do recovery, zrób wipe I zainstaluj rom. Albo sformatuj telefon przez Spflash - jest jak byk poradnik na forum " a więc zastanawiam się jak wejśc do recovery jako że kolejny poradnik wskazuje drogę poprzez aplikację update Obecnie zainstaalowałem hakers keyboard czyli jakies tymczasowe rozwiązanie mam. w tym zakresie temat chyba mozna zamknąć pozostaje kwestia poważniejsza jak zrobić update roomu
Numb Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 W dziale modyfikacje systemowe Redmi Note masz poradnik jak uczyć SPFlash tools, po tym będziesz mieć updater.
prko123 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2014 problem rozwiązany wgrany rom Mui polska, operacja poprzedzona działaniem zgodnym z sugestią DrDee thx
Rekomendowane odpowiedzi