Skocz do zawartości
  • 0

Godziny ciszy a godziny dźwięku

Pytanie

Opublikowano

Proszę was o pomoc, nigdy nie korzystałam z Godzin Ciszy i nie do końca się orientuję, jak działają, poza tym potrzebuję sobie ustawić ich odwrotność ;-)

Mój telefon jest zasadniczo na stałe wyciszony - tryb cichy, bez wibracji, powiadomienia z MiBanda. I generalnie się to sprawdza, ale w nocy wibracja opaski nie zawsze jest w stanie mnie obudzić, a mam takie dwa kontakty, od których połączenia potrzebuję móc odebrać zawsze, o każdej porze dnia i nocy, więc na noc przydałby się dodatkowo dzwonek. 

Marzy mi się takie ustawienie, że telefon normalnie działa w trybie cichym, a wieczorem, o tej powiedzmy 22, przełącza się na godziny ciszy z wyjątkami dla tych dwóch numerów. Tylko pytanie, czy potem rano znowu wejdzie w tryb cichy, który ma być dla niego domyślnym, a nie np. zacznie mi dzwonić w jakimś zupełnie nieodpowiednim momencie. 

Myślałam jeszcze, żeby ustawić jako domyślny dzwonek dla wszystkich kontaktów "brak dzwonka", a dla tych dwóch jakiś normalny, ale to też bez sensu, bo jak czasem zdejmuję opaskę, to przełączam telefon w tryb zwykły, a w takiej sytuacji by to nie zadziałało. 

Da się coś takiego zrobić? 

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

No niby tak, ale z kolei nie chcę, żeby w ciągu dnia dzwoniły, bo jak nie śpię, to opaska mi wystarczy. W dzień wyciszony i WSZYSTKO idzie na MiBanda, w nocy wyciszony, ale te dwa numery niezależnie od MiBanda głośno dzwonią...

• 0
Opublikowano

Możesz jedynie ustawić tak, aby pomiędzy przełączeniami było 60 sekund różnicy, wtedy będzie w trybie normalnym (czyli np. od 22 do 7 rano - godziny ciszy z wyjątkami, a od 7:01 do 21:59 tryb cichy).

• 0
Opublikowano (edytowane)

Ja mam xiaomi.eu akurat, ale na Globalu jest podobnie pewnie.

Ustawienia -> Dźwięk i wibracje -> Wyciszenie -> Wycisz o czasie -> Dodaj

I tu uzupełniasz regułę (nazwa, kiedy, Od i Do i wybierasz tryb wyciszenia)

I teraz musisz ustawić tak dwie reguły. Jedną na Cichy i drugą na Godziny ciszy

Edytowane przez pantinPL
  • 0
Opublikowano (edytowane)

I jeszcze musisz dodać te dwa numery do wyjątków. Tam jest do wyboru m.in. Tylko od ulubionych (numery trzeba tam dodać).

PS. Napisz później kiedyś czy tam działa.

Edytowane przez pantinPL
  • 0
Opublikowano

No opcję z ulubionymi już znalazłam, ok. 

Dam znać pewnie jutro rano :D

A, miałam dać znać. 

Wygląda na to, że działa - jak mi po 23 ryknął, tak mało ze stołka nie spadłam, bo jednak jestem przyzwyczajona do milczącego telefonu. Muszę się jeszcze nauczyć, że to mój dzwonek ;) 

Dzięki za pomoc. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...