Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kilka dni temu telefon niefortunnie wypadł mi na beton i mimo założonego szkła ochronnego telefon się potłukł (uderzył w rogi - akurat tam gdzie szkło nie sięga...) 

Z tego co się orientowałem wymiana dotyku kosztuje aż 200 zł , nie warto dla mnie wydawać połowy wartości telefonu na samą szybkę jak dotyk i wyświetlacz działają prawidłowo...

Moje pytanie jest takie - czy mogę jakoś samodzielnie wymienić sam dotyk w tym telefonie i skąd zakupić oryginalne części ? 

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi :)

Opublikowano

Jeśli sam chcesz dokonać wymiany, to musisz się zaopatrzyć w digitizer wraz z wyświetlaczem. Nie odseparujesz samodzielnie digitizera a co mówić o wklejeniu wyświetlacza w digitizer w domowych warunkach. Poszukaj na aukcjach. Napewno są dostępne.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To nie jest takie proste jak może się wydawać, ale jak chcesz to próbuj. Łatwo zgnieść wyświetlacz.

Daj znać jak ci poszło.

Edytowane przez ohara
Opublikowano

Trochę sprzętu przeszło przez moje rączki i fakt do najprostrzych nie należy. Precyzja, bez pośpiechu. Jak nie masz kleju do lcd, biesz aukcję z taśmą łącząca i przynajmniej zestaw do wymiany (kostka do gitary itp.). Gwarancja. Jeśli umiejętnie zdejmiesz pląbę i założysz w co nie wierzę, to masz farta. Czarnobiałych wyświetlaczy chyba nie produkują do tego modelu więc aukcja jest dla wersji black i jest z tego co widzę i zestaw i taśma. Tylko brać.

• kamillm zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...