igoor1983 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) witam opisze moja sytuacje: zakupilem telefon 1s dla siebie i dla zony i dla ojca, wszystkie przyjda jeden po drugim w odstepie mniej wiecej tygodnia. w kazdy bede aktualizowal syste do miuipolska 36. i w kazdym w wiekszosci beda te same programy wiec poyslalem sobie po co 3 razy wgrywac wszedzie to samo jak moge wgrac raz zrobic kopie zapasowa i poprostu przeniesc ja na drugi i trzeci telefon: - czy takie cos przejdzie? (zakladam ze tak) - mam zrobic kopie zapasowa proramow czy calego systemu, czy moze jeszcze cos innego? - aha i jeszcze pytanie innej beczki: czy lepiej przenosic zdjecia itd na karte sd za pomoca foldermount czy wsm tools z modem na sd karte? Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez igoor1983
tosshi2 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Titanium backup. Bezproblemu da rade bo to ten sam telefon. Tylko na kazdym bedziesz musial przed wgrac miui polska. Lepiej WSM tools i mod. Ja tak mam i z automatu zapisuje mi wszystko na kartę tylko przy każdej aktualizacji trzeba na nowo ustawiać. Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez tosshi2
igoor1983 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2014 a to nie da rade tego zrobic z ustawienia/ kopia zapasowa?
tosshi2 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Da rade, ale ja proponował bym Ci przez titanium backup. Mi raz błąd wywaliło przez Miui backup i nie przywróciłem wszystkiego. Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez tosshi2
Acid Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Jakie znowu Titanium?? Czemu wszędzie wpychacie ludziom ten szajs? MIUI ma bardzo dobre i dedykowane rozwiązanie jakim jest Kopia MIUI. Odpowiem koledze na pytanie: Oczywiście, że możesz przenieść kopię na inne urządzenia. I tak właśnie się robi jak się np. przechodzi na inne. Np. z MI2 na MI3 albo MI3 na MI4. Nie ma znaczenia. Wchodzisz w katalog kopii MIUI na karcie pamięci lub w pamięci wewnętrznej urządzenia w MIUI/backup/AllBackup/ Tam będą foldery z datami w nazwach, które można skopiować normalnie na inne urządzenie w to samo miejsce. Jeśli masz te same urządzenia to teoretycznie możesz kopiować i przywracać ustawienia systemowe. Jeśli natomiast telefony mają takie samo konto Xiaomi to wtedy można skorzystać z synchronizacji aplikacji (Ustawienia > Konta >Xiaomi > Kopia zapasowa w chmurze). Wystarczy zostawić telefon na jakiś czas a aplikacje same się będą pobierać i synchronizować. Oczywiście przywracanie z kopii jest szybsze, więc tu jest wybór. 2
igoor1983 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2014 dziekuje za odpowiedzi, mozna zamykac watek
Rekomendowane odpowiedzi