magyarek Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 Cześć, czym się różnią (poza czasem dostawy, podanym w polu wyboru) poszczególne formy dostawy z GB? Unregistered Air Mail to w ogóle oczywiście odpada w przedbiegach, ale - Registered Air Mail, Priority Line i Expedited Shipping? Czaję się na Redmi 5 Plus, fajna promocja jest, ale dostawa z Hongkongu (nie ma opcji G-W-4), więc czy w ogóle jest opcja uniknięcia dodatkowych opłat? W różnych miejscach polecają ten Priority Line, ale Expedited Shipping to jest teoretycznie 3-8 dni roboczych. Który lepiej wybrać?
PurpleHaze Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) 18 godzin temu, magyarek napisał: Cześć, czym się różnią (poza czasem dostawy, podanym w polu wyboru) poszczególne formy dostawy z GB? Unregistered Air Mail to w ogóle oczywiście odpada w przedbiegach, ale - Registered Air Mail, Priority Line i Expedited Shipping? Czaję się na Redmi 5 Plus, fajna promocja jest, ale dostawa z Hongkongu (nie ma opcji G-W-4), więc czy w ogóle jest opcja uniknięcia dodatkowych opłat? W różnych miejscach polecają ten Priority Line, ale Expedited Shipping to jest teoretycznie 3-8 dni roboczych. Który lepiej wybrać? Z duza doza nieufnosci patrz na te czasy dostawy. To sa czesto gesto pobozne zyczenia sklepu i kupujacego i z tym bywa bardzo roznie. Moim zdaniem powinienes brac priority line, ktory drastycznie zwieksza szanse na unikniecie placenia podatku VAT przy imporcie. Ale ile potrwa dostawa, ciezko powiedziec, tu masz statystyke, ale to nadal tylko statystyka: https://alipaczka.pl/statystyki/pro/ Edytowane 27 Marca 2018 przez PurpleHaze 1
Nezumi Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 Jeżeli kupujesz coś o większej wartości to tylko PriorityLine. 1
Xiaomi_Lover Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Na droższe przedmioty to tylko Priority Line, choć tu trzeba się uzbroić w cierpliwość bo w ekstremalnych wypadkach paczka potrafi 5-6 tygodni iść do adresata. Ostatnio też całkiem fajnie sprawdzał się Registered Air Mail przez Belgię. Dostawa dość szybka (10 dni) i nie naliczyli mi żadnych opłat (jedna przesyłka za 100 zł, druga za 150). Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez Xiaomi_Lover
magyarek Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2018 No dobra, a ile tak mniej więcej trzeba odczekać, zanim paczka w priority line zarejestruje się w trackingu...?
Nezumi Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 2 godziny temu, magyarek napisał: No dobra, a ile tak mniej więcej trzeba odczekać, zanim paczka w priority line zarejestruje się w trackingu...? Różnie. Zależy od szczęścia... Jedni mają w tydzień, inni w 4 tygodnie... Zazwyczaj dostajesz tracking jak już paczka jest nadana w UE przez DHL, średnio 2-3tygodnie. 8 godzin temu, Xiaomi_Lover napisał: Ostatnio też całkiem fajnie sprawdzał się Registered Air Mail przez Belgię. Dostawa dość szybka (10 dni) i nie naliczyli mi żadnych opłat (jedna przesyłka za 100 zł, druga za 150). Radzę uważać, sam zamówiłem właśnie BEPost i co się najadłem stresu to moje . Paczka przez 23dni po prostu nie istniała, tracking zaczął działać dopiero, jak dotarła do Słowacji, w Polsce już 2x była w cle (najpierw warszawa, potem Pruszcz), teraz czekam już 3dzień, aż z Pruszcza ruszy (bo szczęśliwie obeszło się bez opłat).
Xiaomi_Lover Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 10 godzin temu, Nezumi napisał: Radzę uważać, sam zamówiłem właśnie BEPost i co się najadłem stresu to moje . Paczka przez 23dni po prostu nie istniała, tracking zaczął działać dopiero, jak dotarła do Słowacji, w Polsce już 2x była w cle (najpierw warszawa, potem Pruszcz), teraz czekam już 3dzień, aż z Pruszcza ruszy (bo szczęśliwie obeszło się bez opłat). A no jaką kwotę zamawiałeś, że aż dwa razy była w cle? W sumie to cztery razy już zamawiałem przez BEPost i nie było żadnych problemów. Tylko, że nic powyżej 200 zł nie zamawiałem tą metodą wysyłki.
Nezumi Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 48 minut temu, Xiaomi_Lover napisał: A no jaką kwotę zamawiałeś, że aż dwa razy była w cle? W sumie to cztery razy już zamawiałem przez BEPost i nie było żadnych problemów. Tylko, że nic powyżej 200 zł nie zamawiałem tą metodą wysyłki. 150zł, buty Xiaomi na promce z GB . Właśnie są "W doręczeniu".
Rekomendowane odpowiedzi