seba112 Posted March 26, 2018 Share Posted March 26, 2018 (edited) Kupiłem dzisiaj na allegro Redmi 5 Plus 3/32gb (MEE7), kupiony na Gearbest (tak twierdzi sprzedawca), jeszcze do mnie nie przyszedł, ale mam kilka pytań. Pudełko ma chińskie znaczki, na telefonie jest wgrany global rom 8.3.22, tylko nie wiem czy przypadkiem nie fake. Przy włączaniu telefonu jest napis "Unlocked". 1. Czy jeśli jest napis Unlocked to znaczy, że telefon ma odblokowany bootloader czy fake rom ma po prostu takie bootlogo? 2. Czy jedyne opcje na wgranie prawdziwego globalnego romu to metoda testpoint lub wysłanie do Mi-Center? 3. Czy fake rom można bez problemu użytkować? Za telefon zapłaciłem 500zł, ale sprzedawca go jeszcze nie wysłał i zastanawiam się czy jak faktycznie ma fake rom to warto się "pchać" w takie coś? Edited March 26, 2018 by seba112 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinczi Posted March 26, 2018 Share Posted March 26, 2018 (edited) 8.3.22 to global dev rom, MEE7 to chińska wersja telefonu, także zdaje się że ktoś już ten telefon dłubnął i odblokował. Edited March 26, 2018 by vinczi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts