Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakie są różnice w wersjach tych systemów ?
Miuipolska rozumiem jest w pełni spolszczone przez osoby z tej strony.
A wersja z Xiaomi.eu ? Czy też ona jest w pełni spolszczona ? (na stronie jest niby napisane "includes languages: Polish (Acid miuipolska). Czy zawiera tylko dodatkowo więcej języków ?

Pozdrawiam

Opublikowano

To jest w 90% to samo, obydwie wersje robi Acid :P tylko w PL jest kilka dodatkowych tweaków i brak innych języków, przez co jest więcej miejsca na /system.

Opublikowano (edytowane)

Potwierdzam słowa DrDee, osobiście działam na xiaomi.eu, ponieważ w wersji PL romu miałem jakiś problem ze sklepem play.

Edytowane przez MrCogito
Opublikowano

To jest w 90% to samo, obydwie wersje robi Acid :P tylko w PL jest kilka dodatkowych tweaków i brak innych języków, przez co jest więcej miejsca na /system.

Chyba spolszczenie robi Acid, a nie wersje ROMu.

wysłano z mojego Xiaomi Mi3

Opublikowano

Acid robi obydwa, polega to na "rozebraniu" oficjalnego ROMu, wrzuceniu języka/języków, dodaniu sklepu play, usunięciu chińskich apel i w wersji PL dodaniu kilku tweaków, "zamknięciu" ROMu. Znaczy się ma oskryptowane, bo gdyby miał wszystko robić ręcznie to tak szybko by nie było aktualizacji :P

Opublikowano

W uproszczeniu :)

W rzeczywistości proces jest skomplikowany bo jest masa poprawek do romów i pełno wyjątków z racji tego, że robię też porty.

Dodatkowo w MI3 przeprowadzam dosyć duże odchudzanie romu przez optymalizację grafik. Nie ma tego w wersji xiaomi.eu.

Ale jeśli chodzi o sprawy google (czyli cała współpraca romu z google) to jest tak samo w obydwu wersjach.

Opublikowano

Tak ale dla OTA potrzeba było więcej. OTA działa głupio i rozpakowuje się na system.

Na razie nie daję OTA dla Mi3 bo były problemy. A teraz będzie v6 to nie warto się bawić. Przynajmniej rom jest mniejszy jak kiedyś ;-)

Wysłane z MI4 W

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...