lg4xhd Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Witam. Jakie są różnice w wersjach tych systemów ? Miuipolska rozumiem jest w pełni spolszczone przez osoby z tej strony. A wersja z Xiaomi.eu ? Czy też ona jest w pełni spolszczona ? (na stronie jest niby napisane "includes languages: Polish (Acid miuipolska). Czy zawiera tylko dodatkowo więcej języków ? Pozdrawiam
Numb Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 To jest w 90% to samo, obydwie wersje robi Acid tylko w PL jest kilka dodatkowych tweaków i brak innych języków, przez co jest więcej miejsca na /system.
MrCogito Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Potwierdzam słowa DrDee, osobiście działam na xiaomi.eu, ponieważ w wersji PL romu miałem jakiś problem ze sklepem play. Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez MrCogito
Acid Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Akurat to niemożliwe ale ok... Wysłane z MI4 W
MaltisDrinker Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 To jest w 90% to samo, obydwie wersje robi Acid tylko w PL jest kilka dodatkowych tweaków i brak innych języków, przez co jest więcej miejsca na /system. Chyba spolszczenie robi Acid, a nie wersje ROMu. wysłano z mojego Xiaomi Mi3
Acid Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 W zasadzie też Xiaomi.eu to... ja i kolega Ingbrzy.
Numb Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Acid robi obydwa, polega to na "rozebraniu" oficjalnego ROMu, wrzuceniu języka/języków, dodaniu sklepu play, usunięciu chińskich apel i w wersji PL dodaniu kilku tweaków, "zamknięciu" ROMu. Znaczy się ma oskryptowane, bo gdyby miał wszystko robić ręcznie to tak szybko by nie było aktualizacji
Acid Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 W uproszczeniu W rzeczywistości proces jest skomplikowany bo jest masa poprawek do romów i pełno wyjątków z racji tego, że robię też porty. Dodatkowo w MI3 przeprowadzam dosyć duże odchudzanie romu przez optymalizację grafik. Nie ma tego w wersji xiaomi.eu. Ale jeśli chodzi o sprawy google (czyli cała współpraca romu z google) to jest tak samo w obydwu wersjach.
Acid Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Tak ale dla OTA potrzeba było więcej. OTA działa głupio i rozpakowuje się na system. Na razie nie daję OTA dla Mi3 bo były problemy. A teraz będzie v6 to nie warto się bawić. Przynajmniej rom jest mniejszy jak kiedyś Wysłane z MI4 W
Rekomendowane odpowiedzi