Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem z aplikacją Dropbox. Chciałem skorzystać z funkcji "Wykesportuj na urządzenie" jednak nie ma takiej możliwości, gdyż cały czas pojawia się 2-sekundowy komunikat "Włącz dokumenty w Ustawienia/zainstalowane aplikacje". Niestety nie mogę znaleźć takiej aplikacji - tak jakby jej nie było...

Przypominam sobie taki problem w starszej wersji oprogramowania na tym samym telefonie i była taka aplikacja. Nazywała się " dokumenty "- wystarczyło ją włączyć i było wszystko ok tzn. można było wyeksportować plik z dropboxa na urządzenie. 

Nie mogąc znaleźć takiej aplikacji, zainstalowałem z google play aplikację "dokumenty google" - po zainstalowaniu ma ona nazwę "dokumenty" - tylko teraz ponownie się okazuje, żeby w niej czyli w dokumentach wyeksportować plik na urządzenie dalej jest komunikat "Włącz dokumenty w Ustawienia/zainstalowane aplikacje".

Mój telefon: Xiaomi Redmi note 3 pro, wersja android: 6.0.1 MMB29M, Wersja Miu: Global 9.2 Stabilna - 9.2.4.0 

Czy ktoś wie jak poradzić sobie z tym problemem? Będę wdzięczny za pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Chodzi o natywną aplikację Androida do obsługi dokumentów (plików), która nie wiadomo czemu w niektórych wersjach MIUI jest "zamrażana" (to znaczy jest w systemie tylko jest domyślnie wyłączona - czyli, w skrócie, żeby ją włączyć, musisz mieć roota). Może ją wyłączyli, bo powodowała jakieś konflikty z Menedżerem Plików z MIUI. 

Aplikacja ta się "uaktywnia" normalnie w Androidzie  jak np. musisz wkazać jakiś plik (niezależnie od tego czy masz zainstalowany jakiś własny Menadżer Plików). To coś takiego co działa jak okno wyboru w Windows (w stylu Otwórz plik, Zapisz plik). Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć... W MIUI jest czasami zastępowana przez własny twór :)

Ale np. w niektórych wersjach MIUI działa.

Edytowane przez wanarek
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...