mars28 Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 (edytowane) Telefon działał bez żadnych problemów przez ok. 3 lata. Pewnego razu przy ok. 50% baterii wygasiłem ekran, odłożyłem telefon i po kilku godzinach chciałem włączyć i już nie reagował. Po podłączeniu do ładowarki miga czerwona dioda około kilkadziesiąt razy, i później przestaje. "Wisiał" na różnych ładowarkach po kilkanaście godzin i tak samo. Podłączyłem go raz do powerbanka na kilka godzin, czerwona dioda migała cały czas przez te kilka godzin, na powerbanku diody też cały czas sygnalizowały, że pobór energii jakiś jest, ale efekt taki sam, czyli żaden. Czy to bateria zdechła całkowicie czy to raczej płyta główna? Zastanawiam się, czy kupować baterię i wymieniać samemu czy jednak wysyłać do serwisu. Jaki może być koszt wymiany baterii w serwisie we Wrocławiu? I czy baterie są oryginalne czy zamienniki jakieś? Edytowane 19 Lutego 2018 przez mars28
Gość Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Brak mozliwosci. Nie ma do serii Mi4 a co dopiero do 3ki... Szukaj zamiennikow bo oryginalow nie uswiadczysz nigdzie
mars28 Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Opublikowano 19 Lutego 2018 Da się jakoś sprawdzić czy to bateria czy coś innego? Jeśli tylko padła bateria to czy telefon powinien ruszyć po jej całkowitym odpięciu i podłączeniu do ładowarki?
Filo301 Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Telefon bez baterii nie wstanie. Można podłączyć inną baterię, wtedy się dowiesz co padłoWysłane z MI6
mars28 Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Zamówiłem wczoraj baterię, zamiennik jakiejś niemieckiej firmy vhbw, 23 złote to nie majątek, najwyżej jak się nie uda to może zdecyduję się na serwis. Podpowiedzcie jeszcze, w którym miejscu najlepiej zacząć podważać obudowę, żeby jak najmniej zniszczeń porobić? Lepiej od góry, tam gdzie tacka SIM, czy lepiej na boku? Na youtubie są różne drogi, ale chciałbym wybrać tą "najbezpieczniejszą". EDIT: No i lipa, na tym zamienniku zero reakcji. Na starej baterii przynajmniej mruga dioda, na zamienniku nic. Bateria fabrycznie jest naładowana czy nie? Powinienem ją na dłużej podłączyć do ładowarki, czy nic to nie da? Edytowane 2 Marca 2018 przez mars28
Rekomendowane odpowiedzi