Carolius Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Cześć, jestem posiadaczem telefonu Redmi Note 4, wersja 4 gb RAM. Telefon działa ekstra, jestem z niego bardzo zadowolony, jednak mam jeden problem. Co jakiś czas gdy rozmawiam (rozmowa telefoniczna, bądź przez komunikator), telefon potrafi się zrestartować. Nie ma w tym żadnej regularności. Tego typu problemy mają miejsce co jakiś czas. Zauważyłem, że jeżeli już się to dzieje, to tak po około 30 minutach rozmowy. Może ma ktoś pomysł, co można zrobić, by wyeliminować ten problem? Z góry dzięki za pomoc.
Carolius Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Opublikowano 19 Lutego 2018 Ponieżej screen z danymi oprogramowania itd.
grimmripper Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Masz telefon na Snapie, o ile pamiętam to wersja MIUI 9.2.2, została wycofana jako zabugowana i jednym z tych bugów był właśnie restart telefonu podczas połączenia (na 9.1 też to występowało ale sporadycznie 9.2.2 miało naprawić, a wzmogło częstotliwość). Jak napisał Stanstok daj mu ustawienia fabryczne lub MIUI 8. Ja siedzę na 9.1 i póki co restartów nie doświadczyłem. Sprawdź jeszcze temperaturę baterii w panelu sterowania (na 9.2.2 może się grzać).
Carolius Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Opublikowano 19 Lutego 2018 Robię właśnie przywrócenie ustawień fabrycznych. Telefon się nie grzeje więc ten problem wykluczam. Widziałem właśnie przy aktualizacji, że była mowa o wyeliminowaniu tego problemu, ale faktycznie aktualizacja nie pomogła. Dzięki za pomoc, dam znać czy problem minął.
grimmripper Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Ewentualnie pozostaje Ci poczekać na poprawioną wersję 9.2.2, pewnie na dniach się pojawi. Ja zawsze czekam kilka dni zanim zaktualizuję, bo to już któryś raz z rzędu Xiaomi wycofuje aktualizację. Trzymam kciuki
Carolius Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Opublikowano 19 Lutego 2018 Zrobiłem to przywrócenie ustawień fabrycznych, przy najbliższej okazji przekonam się czy problem minął. Dzięki raz jeszcze za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi