Skocz do zawartości

Zegarek do biegania - parowanie z RN4X

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po ostatniej wpadce z zegarkiem Tomtom Spark, który pomimo wszelkich możliwych aktualizacji nie może się sparować z RN4X dałem go żonie a dla siebie kupię coś innego. I tutaj prośba: napiszcie jakich używacie zegarków do biegania, które bezproblemowo się parują z tym telefonem (synchronizacja aktywności, wyświetlanie powiadomień itp). Zależy mi na pomiarze tętna z nadgarstka. Telefon mam na ostatnim stabilnym romie global, na razie nie chciałem instalować eu, no chyba że nie będzie innego wyjścia. Listę życzeń mam dość szeroką. Rozważam takie zegarki:

Polar M430, Polar M600, Garmin Fenix 3 HR, Garmin Forerunner 235, Garmin Forerunner 35, Garmin Forerunner 735xt. Ktoś ma któryś z tych modeli i może potwierdzić że współpracuje z telefonem bez problemu?

W przypadku tomtoma wiem na 100% że wina jest po stronie telefonu bo na trzech różnych RN4X nie paruje się, natomiast na innych Xiaomi (np Mi4 lub Redmi 4x) hula bez problemu.

Dzięki za pomoc.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Xiaomi Mi Band 2
Mi Band nie specjalnie nadaje się do tego celu. Zdarza mu się przekłamywać kroki - używam pół roku. To raczej opaska do powiadomień, mierzenie sportowej aktywności to w nim niegroźny dodatek. Sam puls może wyglądać inaczej, zależnie od stopnia i miejsca zacisku opaski na ręce.

Zobacz Amazfit Bip - posiada własny gps i jest bardzo chwalony jako sprawny zegarek do biegania. Dane, łącznie z trasą po gps zbiera pierwotnie tylko w stockowej apce, ale niektóre customowe apki umożliwiają ich wxport min do Endomondo. Do tego żywotność baterii, zależnie od intensywności korzystania - nawet do 45 dni. Jak poszukasz dobrze kuponów w necie, to można go w aktualnej promocji na Gearbest dostać za 59,99$

found a very interesting good in Gearbest:Xiaomi Huami AMAZFIT Bip Lite Version Smart Watch https://gearbest.app.link/KyR0dF2lHL
Opublikowano

Poszedłem do Media Markt i tam z partyzanta próbowałem sparować z telefonem wszystkie zegarki po kolei jakie mieli na wystawie. Garminy zadziałały od razu, próbowałem Forerunner 235, 230, 735xt, 635 i Fenixy. Ostatecznie zdecydowałem się na Fenixa 3HR i jestem bardzo zadowolony.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka