miNoxPL Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Witam, otóż kupiłem powerbanka z tytułu tematu, nowy (Gearbest) przyszedł dzisiaj, wypakowuje, odpalam no ma 2 diody, ok zobacze czy ładuje, podłączam do ładowania, a ten ładuje 2-5s i rozłącza. Myśle rozładowany czy co, ale ładować go też się nie da, bo ładuje go analogicznie tak samo jak bym chciał nim coś innego naładować czyli 2-5s i koniec palą się wszystkie lampki. Znalazłem filmik który pokazuje taką samą dolegliwość tyle, że na poprzednim modelu. Wie ktoś może co się z nim dzieje albo co Ja robię nie tak?? Mam 1 Generacje 10000 i chodzi jak trzeba. https://www.youtube.com/watch?v=iWaTEkasarY Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Mam go i podobna sytuacja występuje tylko kiedy próbuję ładować mi band 2.Nie napisałeś, jaki masz telefon i czy zmieniłeś kabel. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
miNoxPL Posted February 5, 2018 Author Share Posted February 5, 2018 Telefon to Mi6 więc używam kabla Typu-C od XIaomi, tak samo do Xperii używam oryginalnego kabla XIaomi Micro USB (nie ważne czym i jak) - każde urządzenie jakie podłącze zachowuje się tak samo, 2-5sec ladowania i tyle. Po to dałem filmik by pokazać - nie zależnie czy próbuje podłączyć telefon/mi banda 2 (można przecież 2x kliknąc by był inny prąd i będzie ładowało) zawsze jest tak samo. On nie działa wgl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Pozostaje odesłać i czekać na nowy. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
niepewny Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Powerbank "nie widzi" obciążenia podłączonego do niego. W przypadku Mi Band prąd ładowania może być za mały. Spróbuj podłączyć coś innego niż telefon Mi6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miNoxPL Posted March 1, 2018 Author Share Posted March 1, 2018 (edited) Podłączałem 3 różne telefony, e fajke i nawet drugiego powerbanka by się ładował... to samo... nie jestem debilem Dodam jako ciekawostkę po zostawieniu go na parę godzin na kaloryferze powerbank potrafi ładować przez 10-15 minut każde z wymienionych wyżej urządzeń, ale samego PowerBanka nie idzie naładować - wszystkie diody się świecą. Po to dałem link do filmika by każdy widział ocb. Edited March 1, 2018 by miNoxPL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts