mars28 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Czy instalacja pliku "no-verity-opt-encrypt..." jest niezbędna niezależnie od wersji ROMu, TWRP, Androida? Trudno mi znaleźć jednoznaczną odpowiedź, wszystkie poradniki są aktualne na dzień ich pisania, a telefony czy ROMy ewoluują, procedury instalacyjne się zmieniają. Pytałem w wątku ogólnym Redmi 4X, ale moje posty poleciały do kosza chyba. Dokładniej rzecz ujmując - mam ROM global na Androidzie 6. Po odblokowaniu bootloadera i wgraniu TWRP zrobiłem "format data", po restarcie telefon długo wisiał na logo MI, po ok. 2 godzinach wyłączyłem go i po ponownym uruchomieniu poszło dalej. Chciałbym wgrać xiaomi.eu ale w wersji na Androidzie 6, czyli nie będzie zmiany bazy androida. W TWRP mam taką opcję "disable boot verify" czy jakoś tak, czy to działa tak samo jak wgranie zipa "dm-verity", czy to zupełnie co innego? Podpowiedzcie, proszę.
kamillm Opublikowano 16 Stycznia 2018 Opublikowano 16 Stycznia 2018 11 minut temu, mars28 napisał: Pytałem w wątku ogólnym Redmi 4X, ale moje posty poleciały do kosza chyba. Rom xiaomi.eu w R4X jak w każdym innym telefonie instaluje się następująco: odblokowanie bootloadera => TWRP => xiaomi.eu. 15 minut roboty i masz wgrany soft. Zapomnij o "dm-verity" i instaluj ROM. Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść
Rekomendowane odpowiedzi