Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj klękł mi MI5. Główny przycisk przestał działać i to przelało czarę (wcześniej zbagatelizowany GPS i wyłączanie na zimnie). W związku z tym, że na telefonie mam "pół firmy" chciałbym żeby naprawa była jak najszybsza. Telefon zakupiony w x-kom. Czy załatwiać to przez sklep czy jest jakaś szybsza droga? Dystrybutor itp...

Opublikowano (edytowane)

Banalne pytanie. Kupujesz samochod i pytasz sie na forum czy isc do dealera czy uderzac do producenta?

I tak wiem ze nie jest to odpowiedz na to pytanie ale bez urazy jest dziecinne bo:
- Warunki gwarancji masz na stronie sklepu

- Otrzymales karte gwarancyjna od sklepu

- Otrzymales informacje co zrobic jak sie zepsuje sprzet

- Tak wiec po co ten post?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Zawsze mnie zastanawiało jak to jest, że komuś zamiast sensownej odpowiedzi chce się pisać elaboraty... Zadałem takie pytanie gdyż np. w Sony lepiej (i szybciej) było wysłać telefon bezpośrednio przy użyciu Sonysupport (telefon z serwisu wrócił po 4 dniach). W Huawei jest podobnie. Nawet w przypadku drukarek Brother o wiele skuteczniejszy był kontakt bezpośrednio z producentem. Jeżeli szanowny użytkowniku IT4Geeks.Polska uważasz, że moje pytanie było dziecinne i banalne to nie marnuj swojego czasu na jego komentowanie.

Opublikowano

Masz dwóch dystrybutorów Xiaomi w Polsce. x--com korzysta zapewne z "starszej" dystrybucji ABC-Data, ale to możesz ustalić na pewno tylko u nich.

Może być tak, że dystrybutorzy wzajemnie się "nie lubią" i nie będzie można skorzystać z ich usług naprzemiennie

Bezpośredni kontakt z dystrybutorem może i skróci czas naprawy, ale w związku z powyższym raczej musisz skontaktować się z x-com, a może to gra nie warta świeczki

Opublikowano (edytowane)

Ok przepraszam, juz sie poprawiam:

https://www.x-kom.pl/regulamin

https://www.x-kom.pl/serwis

26 minut temu, piskor napisał:

to możesz ustalić na pewno tylko u nich.-> Patrz linki

Bezpośredni kontakt z dystrybutorem może -> Nie skontaktuje sie bo nie wie skad jest brany

musisz skontaktować się z x-com -> Patrz linki

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Dziękuję piskor

A co do Ciebie szanowny użytkowniku IT4Geeks.Polska. (...): nawet będąc anonimowym w internecie warto mieć szacunek dla innych.

Edytowane przez mrosi
To ja...
Opublikowano

Panowie

Pyskówki nie są nigdzie uważane za  stosowne. Zluzujcie

@Micezar Skontaktuj się z x-com w sprawie dystrybutora a potem z dystrybutorem. To raptem kilka maili / telefonów. A potem wybierzesz szybszą ścieżkę. x-com odpowiada na maile błyskawicznie. Z dystrybutorami nie miałem do czynienia. Nie zepsuł mi się jeszcze mój Xiaomi

• mrosi odblokował(a) ten temat