aj75 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Witam wszystkich na forum. Kilka dni temu dostałem z Gear Best MI6. Po wyjęciu z pudełka i włączeniu okazało się, że nie widzi sieci WIFI i karty sim. Pobrałem MiFlash oraz najnowsze oprogramowanie V9.0.2.0.NCAMIEI. Po wgraniu telefon "ożył", działa jak należy ale wynika z tego, że jest odblokowany. Sprawdziłem to jeszcze w opcjach programisty - stan odblokowania MI - i wyświetla, że urządzenie odblokowane. Czy w związku z tym powinienem jeszcze raz wgrać oprogramowanie za pomocą MiFlash z opcją lock? Chodzi mi o bezpieczeństwo i moje obawy co sprzedawca mógł wgrać.
kamillm Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 9 godzin temu, aj75 napisał: Czy w związku z tym powinienem jeszcze raz wgrać oprogramowanie za pomocą MiFlash z opcją lock? Jak zrobiłeś miflash z opcją clean.all to i tak nadpisało Ci bootlader także nie trzeba Jak chcesz mieć spokojne sumienie to zrób sobie flash z opcją lock i odblokuj bootlader oficjalnie ale wg mnie nie ma takiej potrzeby.
mrosi Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi