Zenderable Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Witam! Nie wiedziałem jak nazwać mój problem w tytule. Kilka dni temu spadł mi telefon, gdy go podniosłem poziom baterii nagle zmienił się z 70% na 1%, zaś telefon po chwili się wyłączył. Nie dało się go włączyć ponownie, ani nie reagował na ładowanie. Pomyślałem, że telefon ponownie wpadł mi w "śpiączkę". Postanowiłem go rozebrać w celu odłączeniu i ponownym podłączeniu baterii (już to robiłem wcześniej i pomogło). Niestety w trakcie odłączania pewnych elementów oderwało się coś, co nie powinno: Po pierwsze: jak to się nazywa i z czym jest to połączenie? Myślałem o ekranie LCD. Znalazłem takie coś: KLIK Jest to dość tanie, gdyż kosztuje 50 centów. Jednak za bardzo nie znam się na naprawianiu takich rzeczy, więc może ktoś obeznany podpowiedziałby mi od czego zacząć oraz co użyć? Chyba, że nie kosztowałoby to dużo w serwisie - szczerze nie chciałbym ładować kasy w to urządzenie, choć wiem, że MiCenter zrobiłoby świetną robotę. Tym bardziej, że planuję zakup Mi6 w następnym miesiącu. Dodatkowo, jeśli udałoby mi się to poprawnie zamontować, nadal nie znam przyczyny pierwszego problemu, który zmusił mnie do rozbiórki Mi4. Druga sprawa: załóżmy, że nie opłaca mi się tego naprawiać. Jak pozbyć się pamięci wewnętrznej, czy użycie opcji do usuwania danych w Mi Account sprawdzi się, jeśli po sprzedaniu telefonu "na części" komuś uda się go uruchomić? Jeśli nie, to dobrym pomysłem byłoby odklejenie pamięci wewnętrznej i sprzedaż reszty komponentów?
Rekomendowane odpowiedzi