aboczko69 Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Dzień dobry, Dostałem telefonik Xiaomi Redmi 4x. Zwykle gustuje w Samsungach, i prywatnie nawet mam, ale w firmie dali mi wspomniany model. Dużym plusem tego aparatu jest już sam fakt dual sim, czyli nie muszę używać 2 telefonów. Wszystko było by super gdyby nie inny problem. Słuchawka bluetooth. Podczas rozmowy słychać taki objaw. Rozmowa jest jak sinusoida chwilę rozmowa jest normalnie a na moment dzwięk staje się metaliczny i bardzo mocno zniekształcony. Zetnknął się ktoś z takim problemem ? Nie jestem jeszcze zbyt zaawansowanym użytkownikiem tej wersji telefonów, z MUI. Ale postaram się podać coś więcej: 1. Używam telefonu z : Android 6.0.1 MMB29M MIUI 8.5.2.0 MAMMIED 2 słuchawka to zestaw firmy Oticon Streamer 1.3 - jest to urządzenie służące dołączenia z jedenej strony przez bluetooth z dowolnym telefonem a z 2 strony z aparatami słuchowymi. Do tej pory każdy dowolny telefon po inicjacji jako zwykła słuchawka bluetooth działa idealnie. Przy tym telefonie coś się "gryzie" w sofcie. A skąd wniosek niczym się nie wyróżniają różne telefony między sobą. Nawet stare aparaty klawiaturowe z tym działają. A ponieważ to znalazłem sporo wątków problemów z bluetooth stąd może ktoś miał podobny przypadek i znalazł sposób. Sam osobiście mam wrażenie, że albo to jest kwestia środowiska MIUI albo gryzą się 2 sieci GSM, tj. mam 2 karty SIM jedną z Plusa i 2 z Play. Rozmowa przez takie połączenie wygląda tak, jakby w pewnych odstępach czasu jest wyraźna i "słyszalna" poprawnie, ale są chwile, gdzie głos zamienia się w metaliczne uderzenia o puszkę i słychać bardzo mocna zniekształcenie głosu. Dp MROSI: nie wiem czy tak brzmi lepiej wątek ? Proszę nie usuwać tematu i pozwolić znaleźć rozwiązanie problemu. pozdrawiam serdecznie, Edytowane 29 Listopada 2017 przez aboczko69 uwaga mrosi
saataniel Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Sprawdzona słuchawka z innym telefonem? ja mam słuchawke i nirmam takich objawów
aboczko69 Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Opublikowano 28 Listopada 2017 Niestety najpierw sprawdziłem właśnie słuchawkę ale na każdym innym działa bez zarzutu. A tu jest właśnie taki sygnał przesterowany
saataniel Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Jaki soft masz w tej chwili ,ja mam global miui 9.1
aboczko69 Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Ja mam MIUI 8.5.2.0. Nie wiem skad i jak pobrać i zainstalować nowe MIUI - Być może to są jakieś bugi na globalu, Tak można wnioskować z wielu problemów ze słuchawkami bluetooth jakie udało mi się przeczytać na różnych forach. Czy pobranie i instalacja MIUI np wersji 9.1 jak ktoś napisał na rusza jakieś warunki z gwarancji (jak wspomniałem to jest telefon służbowy), i nie chciałbym mieć dodatkowych kłopotów. PS: czy jest jakiś soft regulujący parametry komunikacji telefonu z urządzeniami bluetooth ? W dużo wcześniejszych czasach szczególnie przy sprzęcie AUDIO stare magnetofony miały podobny objaw jak nagrywało się z mikrofonu a dźwięk był mocno przesterowany Edytowane 29 Listopada 2017 przez aboczko69 PS:
Rekomendowane odpowiedzi