MozAikaa Opublikowano 24 Listopada 2017 Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) Witam. Mam problem z opaską Mi Band 2. Kupiłam ją jakieś 5 miesięcy temu, wszystko bardzo dobrze działalo, mam aplikacje Mi Fit oraz Notify. Opaska kilka dni temu sama sie rozłączyła od aplikacji i telefonu. Bardzo długo próbowałam połączyć ją z powrotem, telefon widział opaskę, ale nie chciał się sparować (Huawei p8 lite). Z każdym innym sprzętem parowała się bez problemu przez normalne bluetooth. W ostateczności zadziałało Fix-it for Mi Band. Opaska sparowała się z telefonem oraz z Notify, ale nie z Mi Fit. I właśnie w tym problem. Wcześniej rozłączyłam parę, myślałam, że to podziała. Po sparowniu opaski z telefonem w Notify nie ma żadnych powiadomień, liczba kroków zacieła się na 2043, a wczesniej działało dosłownie wszystko, przez telefon mogłam zmierzyć ciśnienie czy aktywować wibracje, teraz nic. Na Mi Fit mam cały czas to samo konto, a aplikacja opaski nie widzi. Notify też nic nie widzi, a mam wersję Pro. Pomimo tych problemów opaska sama w sobie działa bez zarzutu, oczywiście bez połaczenia z telefonem. Połączyłam opaskę z własnym kontem na innym urząrzeniu, ale na moim telefonie cały czas wyświetla się "Łączenie" w Mi Fit i kręci się kółko i nic się nie dzieje. Nic zrobić nie mogę, bo "Opaska nie jest podłączona". Czy ktoś ma pomysł jak ten problem rozwiązać? Edytowane 24 Listopada 2017 przez MozAikaa
mrosi Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi