Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przyszedł mi dzis wyczekiwany mi3, w środku jest juz j.polski ale jakis koślawy troche. Telefon zawiera:

Wersja android 4.4.2

Miui-4.6.27

w plikach jest:  xiaomi.eu_multi_cancro_4.6.27_kk-4.4.zip

i teraz pytanie czy moge na to bezpiecznie wgrywac Android: 4.4.2 | MIUI: KXDCNBE18.0 | Codename: cancro wg metody pierwszej, czy lepiej wczesniej zrobić tego całego flasha czy jak to sie tam zwie, dzięki z góry za pomoc

Opublikowano

Masz wersję dev multilanguage - tak ma być jeśli telefon jest z ibuygou. Ponieważ już to jest dev to najlepiej zamiast tego stable wrzucisz MIUIPolska 4.7.18 - normalnie przez Aktualizacje (updater).

Opublikowano (edytowane)

tylko ze nie moge znalezc nigdzie tych aktualizacji, tel jest z ibuygou ( dodam ze jestem w szoku jaką mają jakosc i szybkosc obsługi), nastawiałem sie na wersje stable ale niech juz będzie dev tylko gdzie ten updater? dodam ze zrobiłem juz kopie systemu. Aha musze do tego wkładac sim?

i lipa niema updatera, zrobiłem wipea i dalej nic, poleciec metodą nr 2?

Edytowane przez nosports
Opublikowano (edytowane)

udało sie metodą nr 2, cos teraz powinienem zrobić? dalej nie mam updatera.

sorry, są aktualizacje w narzędziach. rozumiem ze teraz wipe?

Edytowane przez nosports
Opublikowano

udało sie metodą nr 2, cos teraz powinienem zrobić? dalej nie mam updatera.

sorry, są aktualizacje w narzędziach. rozumiem ze teraz wipe?

W instrukcji jest napisane co dalej.
Opublikowano

przy metodzie 2 niema juz nic więcej, czy musze wykonac kroki z metody 1:

"Powtarzamy kroki 6-10 instalując tym samym MIUI na pierwszym systemie. Dzięki temu nie mamy już w telefonie fabrycznego MIUI i możemy dalej aktualizować system o nowe wersje" , czy poprostu juz normalnie zacząc korzystac z telefonu.

Opublikowano

Jest mowa o przywróceniu ustawień fabrycznych czyli wipe. Nie jest to zależne od metod.

Ale jak chcesz możesz zacząć już korzystać. Jeśli masz na pulpicie chińskie aplikacje to wtedy zrób sobie wipe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...