arek103 Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 Witam, właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem MI BOX 4k, jedną z głównych funkcji jaką ma spełniać jest odtwarzanie obrazu wysyłanego z laptopa na ekranie tv. Niestety po połączeniu laptopa za pomocą przeglądarki Chrome (opcja: przesyłaj), obraz klatkuje, ewidentnie widać że nie jest płynny. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu, o ile się da
CebulowyJanusz Opublikowano 14 Listopada 2017 Opublikowano 14 Listopada 2017 Czy próbowałeś udostępniać z innego urządzenia, np. telefonu?
arek103 Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Opublikowano 15 Listopada 2017 W sumie nie udostępniałem z telefonu, ale pobrałem dodatkową wtyczkę do chrome "Videostream for Google Chromecast" i przy udostępnianiu bezpośrednio plików wideo nie ma żadnego problemu, wszystko chodzi płynnie 1
Saverius Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Witam, kiedy w tablecie lenovo tab2 A10-70L, z androidem 5.0.1 przesyłam obraz do mibox4k to obraz nie jest płynny. Głównie zależy mi na oglądaniu filmów online. Np z kinoseans. Internet w mibox4k 5ghz, a w tablecie 2.4ghz. Dodam iż w momencie przesyłu obrazu na tablecie jest wszystko ok a w boksie tnie obraz. Ewentualnie z jakiej przeglądarki w mibox4k mogę skorzystać aby móc oglądać filmy online, konkretnie problem tkwi w braku możliwości odtworzenia materiału na ekino lub kinoseans, ponieważ dopiero trzecie kliknięcie w Play powoduje odtworzenie materiału , dwa wcześniejsze otwierają nowe okna z reklamami i nie mogę wrócić do strony wstecz.
Rekomendowane odpowiedzi