pmedela Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zakup tego telefonu na iBuygou stracił już chyba sens, skoro zamiast 224$ można zapłacić np 779zł kupując w Polsce, również z 2 letnią gwarancją (rękojmią). O zaletach odbioru osobistego nie trzeba chyba wspominać ? Jestem w trakcie zakupu, więc może ktoś potwierdzić tę cenę na iBuygou ? -- Piotrek
pmedela Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Opublikowano 9 Listopada 2017 Gdzie za 779 masz XRN4 4.64 EU??http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-4-pro-4-64-szary-kup-za-779zl-i7025806195.htmlKupiłem już tam 3 telefony, bez problemów, łącznie z tym RN4 z którego piszę.Jeden minus to odbiór tylko osobisty, ale akurat w moim przypadku to zaleta.
Gość Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 2 godziny temu, pmedela napisał: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-4-pro-4-64-szary-kup-za-779zl-i7025806195.html Kupiłem już tam 3 telefony, bez problemów, łącznie z tym RN4 z którego piszę. Jeden minus to odbiór tylko osobisty, ale akurat w moim przypadku to zaleta. To brawo modl sie tylko by nie padl Ci telefon bo: gwarancja na 24 miesiące producenta - Czyli w Chinach bo tam jest producent paragon fiskalny/FV marża - firma ktora ma taka sprzedaz i taki asortyment nie wystawia FV23% to smierdzi walkiem i jak dla mnie nie polecam z nimi walki na gwarancje chyba ze wraz z UOKiK Dystrybucja na polski rynek (brak problemu z gwarancją). - to w koncu dystrybucja na polski rynek czy jednak europejska bo jesli na polski rynek to musi byc z hurtowni polskiej i z gw hurtowni/dystrybutora a nie producenta jak wyzej Telefony, które sprzedajemy objęte są gwarancją producenta, która jest realizowana za naszym pośrednictwem.Np: w razie usterki telefonu wysyłacie go Państwo do naszej siedziby w Krakowie, a my w Waszym imieniu zajmujemy się procedurą reklamacji i naprawy.Wszystkie naprawy odbywają się w serwisach autoryzowanych. - Czyli zajmiemy sie odsylka do Chin a Panstwo poczekaja 3 miesiace na naprawe w nieautoryzowanym serwisie w Chinach bo jako tako Xiaomi nie ma autoryzowanego serwisu dla Kupujacego spoza Azji. W takim przypadku sory wysiadam i wole kupic jako Klient z Ali czy GB ktore gwarancje realizuja tylko w regulaminie a i wyjdzie taniej.
pmedela Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) No spoko, każdy kupuje tam gdzie chce. A z tym, że taniej w Chinach to bym polemizował. Poza tym gość przy mnie otwiera zafoliowane pudełko, tel.,mogę pooglądać, sprawdzić wyświetlacz, włączyć, sprawdzić czy działa, itp. Czyż nie jest to niepodważalna przewaga nad zakupem w Chinach ? Nie mam nic do zakupów w Chinach, kupiłem tam już Redmi Pro i RN4, ale taki zakup w PL jest dla mnIe niezaprzeczalnie korzystniejszy i bezpieczniejszy, oddając na gwarę mam też jakieś pokwitowanie, jak by nie patrzeć. z GB Ali czy iBuy też praktycznie nie mam żadnej gwarancji, więc po co przepłacać ? Nie reklamuję tu broń Boże sklepu. Edytowane 9 Listopada 2017 przez pmedela
Gość Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 Nie no tu przyznam ze masz racje ze mozesz na miejscu sprawdzic czy dziala, tyle ze te moje argumenty sa faktami i wiadomo mozna kupic czy to u mnie czy gdzie indziej ale odnosilem sie akurat do tych zapisow co oni tam maja co sugeruje ze raz pisza tak raz pisza tak a dla mnie przy takich firmach zapala sie czerwona lampka. Obys nie musial reklamowac go
mrosi Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi