Pete67 Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Witam serdecznie. W sumie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. W nowym fonie najpierw był ROM multilanguage z polskim, i wszystko niby OK ale nie było możliwe sprawdzenie aktualizacji , nie działał volume up z power, serial numer w telefonie 123456789ABCDEF, i taki sam IMEI dla obu slotów. poszukując jak wgrać POLSKI MIUI zapodałem ROM z "odceglij swój telefon" dostępny tu na forum. wgrał się jchiński z angielskim bez googleplay itd - chyba wszyscy wiedzą co i jak. Za to działał updater i wgrałem polecany STABLE z MIUI POLSKA - przez updater.zip. Uruchomił się robocik, pasek postępu powoli się przesuwał i nagle zatrzymał z chińśkimi krzaczkami na chyba 53%( tak mi się wydaje, bo zaraz był reset) i telefon odpalił z MIUI POLSKA. Więc to jest OK czy nie jest? czy fakt że mam teraz "nasz system" już świadczy o oryginalności? mam wszystkie czujniki ekran poprawny rozdzielczością - choć hardware info że ma 4.6 cala a nie 5,5 aparat robi bardzo ładne fotki choć teraz z MIUI POLSKA gorsze niżna pierwszym sofcie nie mniej męczy mnie że coś może byc nie tak, a chcałbym już wystawić komentarz. Zresztą za miesiąc -trzy chciałbym ten telefon sprzedać i fajnie było by mieć pewność że nie wciskam komuś kitu. (choć ten telefon po Lenovo A850 który też mi się b. podobał - wydaje się bajeczny i wyglądem i na macanie i funkcjonalnością) ciągle nie działąją volume up + power ciągle nie działa pobieranie programów z googleplay inaczej niż wi\fi Czy mógłby ktoś podać namiar na informację jak doprowadzić telefon do stanu wzorcowego uznanego na tym forum?
Numb Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Czy zrobiłeś przywrócenie do stanu fabrycznego po instalacji? Tak, jeśli jest nasz system to jest oryginalny. Aparat może robi złe bo masz w ustawieniach uproszczone wyświetlanie, wyłącz i ustaw maksimum. Co do pobierania... Było na forum milion razy, ale nie będę wredny. Zmieniasz to w ustawieniach aplikacji Pobrane.
Pete67 Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) Dzięki za info:) umknęło mi. czyli po instalacji polskiego miui ustawienia fabryczne - nie pamiętamczy zrobiłem. A wypowiedz się proszę w kwestii tego - nie do konca wgrywania i ikonki robocika, wyglądało to tak jak by wszystko miało zwiesić się i pagib.... aparat w telefonie... no nie, mam wszystko na max, może to subiektywne odczucie, jeszcze się bawię, Ponoćto jest jakiś soft za kilka pln któy potrafi wyżyłować aparat z fona do granic, mogę prosić nazwę kogoś kto uważa że takowy zna? jeszcze coś. Nie umiem doszukaćsię ani ustawieńani nic co by miało cokolwiek wspólnego z glonass jak sprawdzić czy to działą, jak wykorzystać aby było widać że jest na pokłądzie:)? Edytowane 21 Lipca 2014 przez Pete67
Numb Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Podobno apka aparatu od Lenovo jest świetna. Co do instalacji to nie wiem, niestety nie spotkałem się z czymś takim, a nie mam Redmi Note. Może ZIP był niekompletny, sprawdziłeś sumę MD5? Może pobierz ROM jeszcze raz, sprawdź MD5, wgraj i zrób wipe.
Pete67 Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Opublikowano 21 Lipca 2014 Jeszcze mnie swędzi aby rozdłubać dalej temat... spójrzcie proszę na skrina co to oznacza te 55%? wszyscy tak mają? ponownie zrobiłem odceglanie i ponownie najnowszy miui polska telefon uopdatuje się w taki sposób i potem w sumie jest OK chyba że o czymś nie wiem. menu power i volume down nie działa jak wcześniej
ZduneX25 Opublikowano 23 Lipca 2014 Opublikowano 23 Lipca 2014 Pokaż log z recovery po takiej instalacji (/cache/recovery/ pliki tekstowe).
Rekomendowane odpowiedzi