Skocz do zawartości

Usunięte konto Xiaomi i zablokowany telefon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie!

Niestety, stało się. Usunąłem konto Xiaomi bez uprzedniego wylogowania się z urządzenia. Nie sądziłem, że mogą być takie tego konsekwencje. Telefon miał pójść na szybko do brata, poszedł szybki wipe i usunięcie konta z poziomu WWW. Teraz, nawet po zrobieniu full wipe, podczas pierwszej konfiguracji, pokazuje komunikat, że urządzenie jest powiązane z istniejącym kontem Xiaomi i prosi o podanie hasła. Jak się domyślacie nawet po podaniu owego hasła wyskakuje komunikat o błędzie ponieważ fizycznie konto już nie istnieje (również poprzez stronę nie mogę się zalogować). Czy jest jakaś szansa na odblokowanie smartfonu lub odzyskanie usuniętego konta? @Acid Pomocy :(!

Od siebie dodam, że można tą sytuację nazwać poważnym błędem ze strony developerów, dużo osób ma/miało podobny problem, ale nie znalazłem rozwiązania. Po usunięciu konta z poziomu WWW, podczas pierwszej konfiguracji telefonu i po pierwszym podłączeniu go do sieci urządzenie powinno zauważyć, że dane konto już nie istnieje i umożliwić utworzenie nowego...

Edytowane przez Waski11
Opublikowano
1 minutę temu, piskor napisał:

Nie zwalaj winy na nikogo tylko skontaktuj się z serwisem Xiaomi. Nikt inny Ci nie pomoże.

Opisz dokładnie sytuację i będzie dobrze

Nie próbuję na nikogo zwalać winy. Po prostu moim zdaniem tak nie powinno być, że użytkownik usuwając swoje konto nieświadomie blokuje sobie telefon... Napisać im maila? Jeśli tak to gdzie? Na stronie nie mogę znaleźć żadnego kontaktu customer's service.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...