Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam takie pytanie czy orientuje się ktoś czy możliwe jest wysłanie gdzieś np do chin :) telefonu w celu naprawy pewnie wymianie prawie wszystkiego oprócz wyświetlacza i obudowy :)? W serwisie powiedzieli ze nie do uratowania :)

Opublikowano

A wogole opłaca się takie kroki wykonywać. Bo coś mi się wydaje, że lepiej będzie kupić nowy telefon niż wysyłać po Chinach.

Tapatalk User from Mi2s

Opublikowano

Był myty w ultradźwięku (a dokładniej płyta główna)? Może jednak jest do odratowania. Nie jeden smartphone, którego płyta główna była w niektórych miejscach czarna od spięcia wstawał bo kilkugodzinnym myciu płyty głównej w ultradźwiękach.

Wanienkę ultradźwiękową mam. Jeśli byś chciał, mogę zajrzeć jeszcze. PM jak coś.

BTW myślałem, że tylko ja miałem pecha uceglając sobie z miesiąc temu w połowie M1S (uPad i teraz ma pająka :( ).

• Like 1
Opublikowano

Polecam wanienki, można taką kupić za 50 zł. Mastro, w czym kąpiesz elektronikę? Obecnie używam cleansera IPA, ale zastanawiam się czy nie nadałby się denaturat bezbarwny :D.

Wysłane z mojego HM 1SW

Opublikowano

woda destylowana dobra na elektronikę zalaną słoną wodą na pierwsze mycie, do ogólnego użytku na syfy itp alkohol lepszy, lub płyn do mycia w wanienkach

Wysłane z mojego HM 1SW

Opublikowano

Polecam wanienki, można taką kupić za 50 zł. Mastro, w czym kąpiesz elektronikę? Obecnie używam cleansera IPA, ale zastanawiam się czy nie nadałby się denaturat bezbarwny :D.

Wysłane z mojego HM 1SW

Również go używam. IPA Cleaner też jak najbardziej zdaje egzamin :)

Opublikowano

Nie radzę kupowac wanienek "ultradzwiękowych" za 50 zł.

W rzeczywistości to naczynie które drga zazwyczaj z częstotliwością 50Hz :P Taki chiński patent.

Opublikowano

Nie radzę kupowac wanienek "ultradzwiękowych" za 50 zł.

W rzeczywistości to naczynie które drga zazwyczaj z częstotliwością 50Hz :P Taki chiński patent.

moze pomyliles wanienke ultradzwiekowa z ultrabasowa? ;D

Gość zydowsky
Opublikowano

50hz to by Ci to skakało jak poje#### przy odpowiedniej mocy xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...