Dyboch Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 Witam. Jakiś czas temu w moim mi5s padł wyświetlacz (mogłem telefon odblokować, odpalić aplikacje ale nic nie wyświetlało. Jedynie gdy dość mocno przycisnąłem ekran zaświecał się na chwilę). Zamówiłem z tej aukcji nowy ekran z włożonym już czytnikiem linii papilarnych (czytałem że niemożliwe jest przełożenie go): https://pl.aliexpress.com/item/with-Fingerprint-recognition-function-For-Xiaomi-Mi5s-MI-5S-LCD-Display-Touch-Screen-frame-Assembly-replace/32826888820.html Dostałem dzisiaj paczke, założyłem ekran i wszystko było pięknie do momentu kiedy odkryłem że czytnik linii papilarnych nie działa. Sprzedawca napisał mi że całość jest w 100% oryginalna i wszystko musi działać. Czy jest możliwość że muszę zmienić coś w plikach telefonu?
kamillm Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 34 minuty temu, Dyboch napisał: Sprzedawca napisał mi że całość jest w 100% oryginalna i wszystko musi działać. Musze Cię zmartwić, ale sprzedawcy na aliexpress często kłamią, że sprzedają oryginalne produkty a tak naprawdę są to najzwyklejsze na świecie podróbki lub zamienniki które czasem potrafią nie działać.
Dyboch Opublikowano 11 Października 2017 Autor Opublikowano 11 Października 2017 4 minuty temu, kamillm napisał: Musze Cię zmartwić, ale sprzedawcy na aliexpress często kłamią, że sprzedają oryginalne produkty a tak naprawdę są to najzwyklejsze na świecie podróbki lub zamienniki które czasem potrafią nie działać. Jestem tego świadom. Ale pytam dlatego że jeśli jest jakaś opcja spróbowania np. usunięcia czy modyfikacji jakiegoś pliku to chętnie spróbuję. Nie chce mi się bawić w odsyłanie tego..
kamillm Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 @Dyboch zrób sobie diagnostykę w engineering mode (nacisnij 5 razy w wersję jądra) jeśli tam nie zadziała to wydaje mi się, że po prostu nie działa.
Dyboch Opublikowano 11 Października 2017 Autor Opublikowano 11 Października 2017 43 minuty temu, kamillm napisał: @Dyboch zrób sobie diagnostykę w engineering mode (nacisnij 5 razy w wersję jądra) jeśli tam nie zadziała to wydaje mi się, że po prostu nie działa. W engineering mode nie ma opcji sprawdzenia czytnika linii papilarnych :/
Lamcza Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 Ten czytnik to pewnie sie da przelozyc ale 90% szansy na zepsucie ekranu i digi ^^ moze pyknij fabryczne albo lepiej mi flash jak nie zadziała to spor na ali
Rekomendowane odpowiedzi