Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój kumpel któremu zamówiłem Note'a bardzo często wysyłał i odbierał MMS'y na poprzednim telefonie, sieć Plus i Play. To jest dość ważne bo to w celach biznesowych.

No i problem jest taki że nie można wejść w Ustawienia>Sieci komórkowe>Punkty dostępowe na jego Note z wgranym ostatnim MIUI (JHDCNBE23.0) 

Wyskakuje komunikat: "Niestety, proces.com.android.phone został zatrzymany"

Przez co nie mogę dodać APN dla MMS obu sieci.

Na moi Note również wyskakuje ten komunikat, nie mogę dodać APNów.

Nawet nie mam jak spróbować włączyć transmisję danych by przyszedł MMS w Play, jeżeli nie mam APNów w telefonie...

Czy byłby ktoś w stanie pomóc? Co można zrobić?

Z góry dzięki.

Opublikowano

Niestety, nadal wywala błąd, a testowałem wszystkie dostępne jezyki (2x chiński i 2x angielski us i uk), po każdej zmianie języka reboot.

Opublikowano

Pierwsze co to wywal xposed. Dopiero wtedy będziemy rozmawiać. Aczkolwiek wygląda to na błąd w samej aplikacji. Chyba gdzieś widziałem taki błąd.

Opublikowano (edytowane)

Nie mam samego xposed, mam tylko wgraną paczkę zip WSM Tools przez recovery. Też widziałem to w logu.

Ale kumpel, który potrzebuje te MMSy nie ma WSM, ma czyste MIUI JHDCNBE23.0 bez "ulepszeń"

Najgorsze jest to, że nie mogę zrobić ss'ów od deski do deski, jest tylko początek, koniec, trochę ze środka, jak by nie wywalało mnie do Ustawień po 1-2 sekundach to byłaby inna bajka...

PS. ja sam używam Aero2 i Play, w tej chwili nie mogę wejść i ustawić APNów, ale ale - na poprzednim "stable" który miał ROOT ustawiłem sobie APNy dla aero2 i teraz normalnie nadal internet śmiga, mimo że nie mogę teraz wejść w opcje bo wywala ;)

Może jak nie będzie wyjścia to wgram mu starsze MIUI, porobię APN'y i wrócę na najnowszą wersję?

To jest wyjście awaryjne, ostateczność. Nie widzę go na co dzień więc ciężko będzie coś podziałać, jak juz miałbym brać telefon to musiałbym mieć pewność że patent zadziała, a takiej pewności nie mam ;)

Miałbyś może poprzednią wersję MIUI do pobrania? Dzięki.

Edytowane przez checkmate
Opublikowano

Dzięki.

A jest jakaś szansa by naprawić ten błąd bez wgrywania na nowo softu bo skoro mówisz że już gdzieś to widziałeś to może jest jakieś inne wyjście? ;)

Opublikowano

Aha super, i czemu nic z tym nie zrobią? Liczą że samo się naprawi czy czekają aż ludzie znudzą się i przestaną zgłaszać ten błąd? ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...