Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć!

Mam takie pytanie do wszystkich, którzy dłużej korzystają z modelu Red Rice:

Czy warto go kupić? 

Ja chciałam zdecydować się na chińczyka, nie ukrywając, ze względu na cenę, jednak bardzo dużo osób w moim otoczeniu uważa, że to zły wybór.

Krążą opinie, że taki telefon po roku jest w rozsypce, że jest słabej jakości i generalnie lepiej nie pokusić się na niską cenę, a odłożyć drugie tyle na iphone 4s.

Jakie są wasze doswiadczenia w tym temacie?

Czy telefon jest mocno awaryjny? Jak jego żywotność?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Edytowane przez zuk
Opublikowano (edytowane)

Żywotność ok. Jeśli się nie kombinuje to awarii nie ma. Jakość wykonania jest bardzo dobra, w niektórych tylnych klapkach zdarzy się lekkie skrzypienie, ale poza tym jest świetnie. Nowa klapka jak fabryczna skrzypi to i tak tylko 60 zł, a można wybrać kolor.

iPhone ma gorsze podzespoły, krócej trzyma na baterii itp., tylko oprogramowanie bardziej dopracowane. Niestety dwa czy trzy razy wyższa cena nie jest uzasadniona.

Jeśli nie potrzebujesz dual SIM to lepiej kup mi2s, trochę droższy ale to już wysoka półka.

Większość ludzi boi się Chińczyków, bo część z nich to naprawdę syf. Co do wychwalania apple, to jest głównie spowodowane snobizmem, "jestem lepszy, bo mam droższy telefon, a jak droższy to lepszy".

Edytowane przez DrDee
Gość zydowsky
Opublikowano (edytowane)

Iphone 4s to przecież już eksponat muzealny o wątpliwej obudowie (ahh, te lewe szkło z obu stron). Jak kolega wyżej - dozbieraj na mi2s i będziesz zadowolony, a Twoim znajomkom zrzednie mina. A, i przypomnij im gdzie robione są iphony.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez zydowsky
Opublikowano

Mam Redmi od połowy grudnia 2013ego i szczerze powiem nie narzekam. Jakoś wykonania jest świetna. Mając nałożoną folię ochronną i czarnego case'a w postaci plecków telefon wygląda jak prosto z pudełka.

Dual SIM jest wielką zaletą jeżeli jest Ci to potrzebne. Ja korzystam na drugim slocie z Aero2 i śmiga. ;)

Żywotność baterii mogłaby być lepsza. Będąc ostatnio na wakacyjnym wyjeździe, katując telefon internetem, robiąc 50 zdjęć dziennie, korzystając z map Google i to wszystko na pełnym podświetleniu ekranu telefon po całym dniu miał 10% baterii (rano miał oczywiście 100%). Jak normalnie go użytkuję to drugiego dnia podłączam go wieczorem, nigdy wcześniej, ale korzystam w 90% czasu z minimalnej jasności ekranu. ;)

Ogółem w tej półce cenowej polecam telefon w 100%. Ja nie jestem zawiedziony.

Opublikowano

Dziękuję wam za wszystkie odpowiedzi! Bardzo się bałam chińczyka, ale przekopałam naprawdę dużo stron z opiniami o Xiaomi, do tego ten wątek przypieczętował sprawę i przegnał mój strach do reszty :)

Opublikowano

ps. Czy ktoś wie jak usunąć konto założone przez facebooka, a nie rejestrację? :(

Założyłaś konto przez fejsa i tak oto dowiedziałem się, że nad zakupem Xiaomi zastanawia się znajoma mojego znajomego. ;) A tak czułem że kojarzę profilowe!

Opublikowano

Hmmm.. 

Dla mnie telefon jak najbardziej ok, gps w cale mi nie gubił.

Aczkolwiek po ponad 8 miesiącach użytkowania telefon zaczął się zawieszać (coś jakby się przegrzał), aż w końcu padł całkowicie.

Odsyłam go na gwarancję. Ale pomimo tego jednego telefon cudo dla mnie. Ma wszystko co potrzebuje. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...