Morniw Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 (edytowane) Kilka dni temu dotarł do mnie ten telefonik LINK, po włożeniu SIM wydawał się nie łapać żadnej sieci (wiem że nie ma B20, i mi to powiewa- wystarczy żeby było chociaż stabline 2G), sprawdzałem na kilkunastu kartach SIM, w różnych miejscach i ustawieniach sieci. Gdy byłem przejazdem w Tarnowie okazało się że coś tam łapie- jakieś 3G i nawet zadzwonić się dało. Sporadycznie w pewnych miejscach coś złapie, ale w 99% miejsc które sprawdziłem nie znajduje nic. Myślałem o instalacji MIUIPOLSKA, jednak wymaga to odblokowania bootloadera i pewnej ingerencji w oprogramowanie- co mogłoby skutkować utratą gwarancji, a wtedy jeśli byłaby to wadliwa antena- kitajce pewnie stwierdziliby że to moja wina, bo skoro kombinowałem coś z systemem.... (W telefonie w momencie robienia SS'a jest SIM) Edytowane 6 Października 2017 przez Morniw
tomn95 Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 Mam podobna sytuację na miui i będę wysylal na gwarancję. Raz mam 3 kreski raz całkowity brak zasiegu i to wszystko na 2g. W innych modelach też to występuje
Lamcza Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 Do miflasha chyba nie trzeba miec odblokwoanego bl i nie narusza warunkow gw.?? Chyba lepiej przeczytajcie warunki ale proponuje wskoczyć na wersje 8.2.5.0 np. u mnie na niej zasieg smiga
mdi87 Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 Zasięg b20 nie ma tu nic do rzeczy. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Morniw Opublikowano 6 Października 2017 Autor Opublikowano 6 Października 2017 @mdi87 źle mnie zrozumiałeś, wiem o tym. @tomn95 Dzięki, myślę że w moim przypadku to też będzie najlepsze wyjście... Gdyby nie perspektywa wędrówki telefonu do ChRL, ichniejszej reperacji, a na deser powrotu do ojczyzny... Pod choinkę może zdąży @Lamcza Chyba, właśnie to chyba, o to to Później poczytam jeszcze o warunkach Gearbestu. Gdyby zasięg nie pojawił się nigdy to byłoby to bardziej prawdopodobne- że wina po stronie softu, zdecydowanie nie jestem specjalistą, wolę zapytać czy w moim przypadku mają sens zabawy z oprogramowaniem.
Lamcza Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 (edytowane) zabawa nie : / ale wgranie czystej starszej wersji dla wykluczenia problemu po stronie oprogramowania jak najbardziej. Edytowane 6 Października 2017 przez Lamcza
Morniw Opublikowano 6 Października 2017 Autor Opublikowano 6 Października 2017 Masz rację, spróbuję i podzielę się efektem, taki czysty flash do starszej wersji nie może mieć wpływu na gwarancje jeśli będzie zrobiony tak jak powinien być.
Lamcza Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 (edytowane) a jeszcze taki pytanie numer imei ci sie w ustawiniach normalnie wyswietla :P? coby sie nie okazalo ze masz spaprana efs partycje :P? Chociaż jeśli łapie jakiś zasięg od czasu do czasu to raczej tam wszytko ok. Edytowane 6 Października 2017 przez Lamcza
tomn95 Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 Ja wgrywalem mi flashem global dev i nic to nie zmieniło z zasięgiem.
Lamcza Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 8.2.5.0 ta wersje proponuje sprawdzic a jeszcze sprawdzcie tel z inna karta sim rok tmeu sam musialem wymieniac nowa karte bo byla padaka z lte
tomn95 Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 Po co zmieniać kartę jak na innym telefonie kest ok? A co so softu to wątpię w to.
Morniw Opublikowano 6 Października 2017 Autor Opublikowano 6 Października 2017 Jeden i drugi IMEI jest OK. Sprawdziłem wiele kart z różnych sieci. Ten MiFlash z posta Acid'a nie chce współpracować i wyrzuca mi application error, a do nowego jeśli dobrze zrozumiałem potrzebny jest odblokowany bootloader ? LINK
Lamcza Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 http://en.miui.com/a-234.html nie wiem czy jest potrzebny wydaje mi sie ze nie, ale nigdy nie uzywalem mi flasha na zablkowanym bo pierwsze co robie po stwierdzeniu ze tel dziala to odblokowuje bl xD poczytaj w googlach ew. czekaj na jakioes potwierdzenie w temacie xD natknalem sie wczoraj na jakies sposoby naprawy nie lapania zasiegu lte i gubienia zasiegu przez wgranie jakiegos pliku modemu do redmi 4 wiec mysle ze sens sprawdzic mi flash przed odeslaniem na gw.
majdan12 Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 @Lamcza Masz na myśli instalacje NON-HLOS.bin przez fastboot?
Lamcza Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 ma na myśli jakiś plik modemu
majdan12 Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) @Lamcza To się dowiedz jaki albo napisz po prostu żeby zainstalował system przez MiFlash i tyle. Sprawdź sobie Spoiler http://en.miui.com/thread-508865-1-1.html Edytowane 7 Października 2017 przez majdan12
Lamcza Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) przeciez to mu psize od poczatku majdan idz wypij kawke zjedz snicersa jak chcesz cos wniesc do tematu to potwierdz chlopakowi czy mi flash poleci bez unlock bl ;P bo ja nie wiem Edytowane 7 Października 2017 przez Lamcza
majdan12 Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 @Lamcza Jak piszesz o modem to dowiedz się o co chodzi bo tak może sobie ktoś namieszać. Sprawdź adres z postu wyżej (spoiler). Czy zainstaluje system przez MiFlash przy zablokowanym bootloader? Niby można sprawdzić czy test poinst odpali EDL tylko że to wymaga zdjęcia tylnej obudowy i jak ktoś ma słabe umiejętności manualne to może być słabo i jak ktoś nie chce się w to bawić to musi odblokować bootloader i odpalić fastboot albo EDL > instalacja systemu przez MiFlash.
Lamcza Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 pisze o tym ze ktos tak naprawial redmi 4 po czym pisze ze w takim razie mi flash moze pomoc ; ) kawa i snicers ale odpowiedz z mi flash przydatna
majdan12 Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 @Lamcza Napisał byś żeby zainstalował system przez MiFlash bo to może naprawić problem i ja nie miał bym się do czego przyczepić. Nie ma co mieszać ludziom w głowach tylko dawać zawsze konkretne rozwiązania których jesteśmy pewni.
Lamcza Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 weź przeczytaj temat od początku... bez odbioru...
Morniw Opublikowano 8 Października 2017 Autor Opublikowano 8 Października 2017 Karta wyłamywana, jak napisałem- testowałem 5-6 różnych działających na innych telefonach kart więc to zły trop. Dziś znalazłem więcej czasu i kombinowałem, jednak mam dziwne błędy w MiFlashu(m.in. z brakiem qccoinstaller.dll, z podstawowym application errorem, lub na drugim PC z samo wyłączaniem programu nim się jeszcze uruchomi (sprawdzałem chyba wszystkie możliwe ustawienia, uruchamiane oczywiście jak admin etc.), nie mogę poprawnie zainstalować i znaleźć telefonu nawet gdy udało mi się uruchomić MiFlash'a. Jest jeden poradnik którego nie testowałem LINK i chyba sobie odpuszczę, zwłaszcza że szanse na taki cud są niewielkie- co potwierdza @tomn95.
popcorn11 Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Witam... miałem niedawno podobną sytuację z zakupionym RedmiNote4X od Goldweya. Telefon dotarł cały, wszystko ładnie się uruchomiło,pobrała się aktualizacja. W pewnym momencie zauważyłem że telefon nie pokazuje siły zasięgu, wyświetla się napis BRAK USŁUGI. Zmieniłem kartę SIM na inną, przywróciłem ustawienia fabryczne i nadal nie było zasięgu. Skontaktowałem się z przedstawicielem Goldweya na forum Telchina.pl aby mi pomógł przy zgłoszeniu reklamacji wadliwego telefonu, chciałem skorzystać z tej nowej gwarancji Alianz.Takie coś zdarzyło mi się pierwszy raz. Ale w międzyczasie obejrzałem n YouTube filmik jak gościu otwierał taki telefon. Postanowiłem spróbować,aby zajrzeć do środka. I tak stała przede mną wizja wysyłki sprzętu na gwarancję. Udało się otworzyć go paznokciem i to był strzał w tzw DZIESIĄTKĘ Okazało się że taki czarny, cienki kabelek, który łączy płytę główną z dolną częścią telefonu nie był podpięty do płyty. Leżał na niej lekko dotykając gniazda w które miał być wpięty. Poprawiłem to i telefon złapał zasięg. Pisałem o tym na forum, co niektórzy twierdzili że to niemożliwe,że ten kabelek jest od Wi-Fi...nie wiem nie znam się na tym. W każdym razie u mnie to pomogło przywrócić telefon do tego do czego ma służyć. Może warto zajrzeć do środka...Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1
djtonka Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) Mogłeś zrobić zdjęcie dla młodszych...tej anteny MIMO. Mój otwierałem w pierwszy dzień ale było ok Edytowane 10 Października 2017 przez djtonka 1
djtonka Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 i przy okazji lokalizacja anten
popcorn11 Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) Dnia 10.10.2017 o 15:02, djtonka napisał: Mogłeś zrobić zdjęcie dla młodszych...tej anteny MIMO. Mój otwierałem w pierwszy dzień ale było ok To właśnie ten kabelek kolego,u mnie był odpięty u góry. Niestety nie zrobiłem żadnego zdjęcia. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Grudnia 2017 przez mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem...?
tomn95 Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Zastanawiam się czy nie otworzyć swojego tylko nie mam specjaliztycznego sprzetu.
popcorn11 Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 hmm może to składak Jak każdy z Chin Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Zastanawiam się czy nie otworzyć swojego tylko nie mam specjaliztycznego sprzetu. Mi udało się otworzyć go paznokciem, użyłem paznokcia kciuka.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
popcorn11 Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Tak są zatrzaski inaczej pokrywa by się nie trzymała.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
tomn95 Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 @popcorn11próbowałem podważyć paznokciem ale nie daje rady
djtonka Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) Kartą telefoniczną lub czymś podobnym ===== Chyba nie masz już takich kart Edytowane 10 Października 2017 przez djtonka
piskor Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Karty bankowe kredytowe / debetowe to to samo. Sprawdzają się
Rekomendowane odpowiedzi