Marcinw Opublikowano 28 Września 2017 Opublikowano 28 Września 2017 Chciał bym się na początek ze wszystkimi przywitać Kupiłem najnowszy MiBox 4K pomijając że nie działa mi dźwięk przez optyczny z przejściówką, poczytałem o tym na forum, ale mam bardzo dziwny problem. Otóż nie ma opcji PowerOff można jedynie uśpić albo jedyna opcja reboot. W necie doczytałem że Xiaomi po prostu usunęła tą opcję w ostatniej aktualizacji. Aktualizacja zainstalowała się zaraz po starcie urządzenia.OK mogę wyciągnąć wtyczkę ale po którymś razie może się system wywali albo jak gdzie nie gdzie czytam zrobi się twardy reset. Na razie wybieram reboot i gdy zgaśnie ekran wyciągam wtyczkę. Czy jest może jakiś sposób żeby to obejść. Czy może jakiś laucher tylko z tego co wiem trzeba roota. Czy może jest inny sposób. Box będzie często przenoszony, dlatego mam problem. Jeśli na forum była odpowiedź to przepraszam ale jej nie znalazłem. Jestem nowy na forum...
tholyir Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Przed aktualizacjami też nie miałem opcji poweroff. Ja po prostu wyciągam zasilanie i ... Tyle. Jeszcze nigdy mi nic się nie stało i raczej nic nie powinno się stać. 2
OutSideR Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Nigdy nie bylo opcji calkowitego wylaczenia urzadzenia - jedynie odciecie mu zasilania, nacisniecie guzika na pilocie powoduje jedynie jakby przejscie urzadzenia w stan uspienia
Marcinw Opublikowano 10 Października 2017 Autor Opublikowano 10 Października 2017 2 godziny temu, OutSideR napisał: Nigdy nie bylo opcji calkowitego wylaczenia urzadzenia - jedynie odciecie mu zasilania, nacisniecie guzika na pilocie powoduje jedynie jakby przejscie urzadzenia w stan uspienia To Ty lepiej wiesz co Xiaomi robi w swoim sprzęcie niż sam producent MiBoxa... Przeczytaj 25 post na oficjalnym forum Xiaomi: https://xiaomi.eu/community/threads/mi-box-4k-how-to-power-off.39226/#post-377893 Jak nie znasz angielskiego to powiem Tobie tyle że w oficjalnym emailu Xiaomi mówi że usunęło opcję power off w ostatniej aktualizacji. Nie chce jednak odpowiedzieć na pytanie czy wyrywanie urządzenie z gniazdka elektrycznego jest bezpieczne dla urządzenia. Widzę że nawet arogancję kopiują od apple...
OutSideR Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 (edytowane) w ostatniej ? mowisz o tej z lipca ? Angielski znam dobrze i czytanie ze zrozumieniem takze dobrze mi idzie, To uzytkownik forum napisal do Xiaomi ze w ostatniej aktualizacji usunieto te opcje, XIaomi zas odpowiedzialo mu ze nie mozliwosci wylaczenia i moze jedynie przechodzic w "standby mode" - nie ma tu mowy zas o tym ze byla i zostala usunieta, ja mam MiBoxa dokladnie od 20. kwietnia i nie bylo w nim opcji wylaczenia juz wtedy - zatem teza ze usunieta w ostatniej aktualizacji jest bledna Przeczytalem caly ten watek i ludzie twierdza ze byla i po aktualizacji zniknela -ale po ktorej aktualizacji ? Jezeli ktos jeszcze potwierdzi ze byla i zostala usunieta przyznam sie do bledu i poprawie swoj powyzszy post Edytowane 11 Października 2017 przez OutSideR
Rekomendowane odpowiedzi