Skocz do zawartości

Duże problemy z telefonem po serwisie w MiCenter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam pomocy w sprawie swojego telefonu.

Ostatnio zbiłem szybke w swoim 4x, dotyk, czujniki i inne rzeczy działały prawidłowo, telefon od strony technicznej 100% sprawny.

Pojechał na serwis na zmianę szybki, niestety nie powiodło się bo ekran z wersji global nie pokazywał ekranu na moim telefonie (China). No trudno.

Dostałem dziś telefon spowrotem i dzieją się cuda:

1. Telefon nie łączy się z siecią karty SIM (To jesscze muszę dokładnie sprawdzić bo nie zdążyłem, bateria od 50 procent znikła do 0 w sekund pięć, pewnie przez temperaturę)

2. Grzeje się jak głupi, temp CPU zaraz po uruchomieniu telefonu 55 stopni, praktycznie nie da się go trzymać w ręku.

3. Po podłączeniu pod ładowarkę po chwili znika obraz. Dotyk dalej działa. Po restarcie obraz wraca.

4. Ekran nie reaguje na zmniejszanie i rozjasnianie

Ktoś coś doradzi ? Skąd takie objawy? Wysłałem telefon 100% sprawny technicznie a dostałem taki który nie da się używać.

Dodaje screeny temp zaraz po uruchomieniu telefonu

11b258e2d56ff37885fda8385b23b04f.jpgfdd5930d0ebc391476b20d4b192fafb2.jpg

Wysłane z mojego Xperia M2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
[mention=40071]DjaloPL[/mention]
Skontaktuj się z Mi-Center bo my nic ci nie pomożemy bo niby jak? 
Co to za system i kernel? 
System RR z Kernelem od Bratislavy
Przed wysłaniem to po graniu miałem 45 stopni na CPU. Próbowałem już wgrać stock kernel od RR i też nic nie dało.

Opublikowano

Pisałem, na pierwszego odpisali że tylko przełożyli, ekran nie reagował, wrócili do mojego, niby wszystko ok. Na drugi który wysłałem o 12:46 już odpowiedzi nie dostałem dlatego próbuje tutaj

Opublikowano
1 minutę temu, DjaloPL napisał:

Pisałem, na pierwszego odpisali że tylko przełożyli, ekran nie reagował, wrócili do mojego, niby wszystko ok. Na drugi który wysłałem o 12:46 już odpowiedzi nie dostałem dlatego próbuje tutaj

To zostaje Ci czekać. My nic nie wymyślimy. 

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...