tor Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) Zarówno w miui 8 jak i w miui 9 np. podczas słuchania muzy przez słuchawki bluetooth w pamięci wewnętrznej zapisuje się tzw. plik dziennika bt snoop. Jest to dość uciążliwe ponieważ rośnie on w miarę korzystania z bt nawet do rozmiaru kilkuset MB. W opcjach programistycznych jest niby przełącznik włączania/wyłączania zapisu dziennika bt snoop do pliku lecz niestety to nie działało w miui 8 i nie działa też w miui 9. Jedynym wyjściem żeby to wyłączyć jest zainstalowanie root i edycja pliku w folderze systemowym: system/etc/bluetooth/bt_stack.conf trzeba znaleźć ścieżkę: # Enable BtSnoop logging function # valid value : true, false BtSnoopLogOutput=false BtSnoopExtDump=true i zmienić: BtSnoopExtDump=true na: BtSnoopExtDump=false Można obyć się bez roota ale wtedy trzeba mieć przynajmniej zainstalowane twrp i zrobić sobie samemu patch. Temat już bardzo dawno temu widziałem był zgłaszany na zagranicznych forach, dziwi mnie że do tej pory nikt z tym nic nie zrobił. Ok. Na swoje potrzeby zrobiłem patch, który to wyłącza, instalacja przez twrp, root niepotrzebny. Testowane na miui 9 polska ale będzie działać prawdopodobnie na wszystkich, włącznie z miui 8. TurnOFF.Bluetooth.Snoop.Log-MIUI.zip Edytowane 16 Września 2017 przez tor
Rekomendowane odpowiedzi