Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy wam też szaleje ekran dotykowy podcZas ładowania ? U mnie naprawdę trZeba się namęczyć nawet przy odbieraniu rozmowy w tym czasie. Jakość "dotyku" spada do koszmarnego poziomu

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
16 godzin temu, Kyniolus73 napisał:

Mam pytanie czy wam też szaleje ekran dotykowy podcZas ładowania ? U mnie naprawdę trZeba się namęczyć nawet przy odbieraniu rozmowy w tym czasie. Jakość "dotyku" spada do koszmarnego poziomu

Odkąd mam Mi Note Pro i zainstalowany system MIUI 8, a później MIUI 9 (myślę tu o ROMach MIUI Polska/EU), zdarzyła się jedna wersja (sprzed dwóch tygodni), gdzie było wszystko OK. Cały czas mam identyczną sytuację - po podłączeniu ładowarki trzeba używać dużej siły wręcz aby spowodować interakcję dotyku.

Może nie pomoże, ale da Tobie świadomość, że nie jesteś osamotniony. ;)

Żeby nie było, że wpis nie jest pomocny, zauważyłem, że problem dotyczy ładowarki, z której korzystam w domu. To ładowarka Aukey z funkcją Quick Charge 3.0. Myślę, że to ostatnie jest problemem. Oryginalny zasilacz, a także ładowarka Nillkina, z QC 2.0, nie generują tego problemu.

Proponuję więc, jak napisał @kamilo23, podjąć próbę zmiany ładowarki. Jeśli masz system Global, spróbuj zainstalować ROM MIUI Polska/EU. Jeśli nie da to efektu, cóż... Życie...

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź faktycznie zamiennika zaczolem używać więc widać że tel nie radzi sobie jak ma inny prąd niż idealny...

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka