tomn95 Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 Witam. Od jakiegoś czasu coś niedobrego dzieje się z moim zasięgiem. Zawsze bylo 5 kresek a teraz 3,4 i jest to widoczne na pasku sieci w statystykach baterii. Czy ktoś z was mial podobny problem?
acidbrain Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 hej Ostatnio zaktualizowałem dziewczynie rn4x na xiaomi.eu i jak dzwoniłem do niej to czesto była niesdostępna i zauwazyłem, czasami gubi sieć. Kumpel tez wgrał ostatnio xiaomi eu i zaczął się ten sam problem i wrócił do globala. Ktos się z tym spotkał ?
tomn95 Opublikowano 24 Września 2017 Autor Opublikowano 24 Września 2017 @acidbraini po przejściu na globala wszystko wróciło do normy?
tomn95 Opublikowano 3 Października 2017 Autor Opublikowano 3 Października 2017 @acidbrainstable czy dev?
majdan12 Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 @tomn95 Nie chce martwić ale może być problem z płytą główną bo na serwisie mamy ogromną ilość Redmi 4A gdzie jest jest słaby sygnał a na nowej płycie głównej zasięg taki jakbyś powinien.
tomn95 Opublikowano 3 Października 2017 Autor Opublikowano 3 Października 2017 @majdan12i ile czasu trwa naprawa? Robicie to na miejscu czy idzie do chin? Sa jeszcze jakieś inne objawy? Po jakim czasie od zakupu zazwyczaj pojawia sie ten problem?
majdan12 Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 @tomn95 Z tego co dowiedziałem się to doświadczony technik wymienia płytę główną w około 10 minut. Odnośnie drugiego pytania to telefon jest naprawiany w Polsce bo to Polski serwis. Pogorszony sygnał i to tyle. Z tego co widziałem to bardzo świeże modele potrafiły być na serwisie, nie ma reguły tak naprawdę.
tomn95 Opublikowano 3 Października 2017 Autor Opublikowano 3 Października 2017 @majdan12czyli jak kupilem w proline to też bedzie nsprawiany w polsce? Pisalem do micenter ale nie odpisali nic. Insczej nie można zrealizować gwarancji niż przez sklep?
Rekomendowane odpowiedzi