Drobnoustrój Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 (edited) Witam, przed sekundą dotarł do mnie Redmi 1S. No i mam mały problem. po jakichś 20 minutach zabawy telefonem (już po wgraniu romu MIUIPolska) zauważyłem, że część dotyku nie działa. Mały pasek przez środek ekranu. Prawdopodobnie jest to wina sprzętu, ale przed wgraniem nie zauważyłem tego problemu. Telefon zamówiłem dla kumpla, miałem mu go jutro oddać, a tu taka lipa ;/ No i nie wiem co teraz zrobić, dobrze by było uniknąć odsyłania do Chin... Rozkręcić i sprawdzić czy coś się nie poluzowało? Edited July 2, 2014 by Drobnoustrój
Drobnoustrój Posted June 30, 2014 Author Posted June 30, 2014 (edited) Ktoś się orientuje ile kosztuje najtańsza wysyłka do Chin? //edit: znalazłem, 10 złotych, z numerkiem 18 złotych. No nic, wysyłam, dobrze że usterka wyszła od razu, a nie np. po miesiącu. //edit2: jeśli ktoś byłby zainteresowany, to zamówiłem na 1949deal.com. Zamówiłem białą wersję, przyszedł oczywiście szary i dorzucili białą, nieoryginalną klapkę (cena taka sama jak za szary, więc warto brać wersję z innym kolorem), nawet nie najgorszą (w pierwszej chwili myślałem że oryginał). Zobaczymy jak się zachowają teraz, wyjdzie w sumie porządna recenzja sklepu Edited June 30, 2014 by Drobnoustrój
OutSideR Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 hyh mialem podobny motyw, pobawilem sie 10 min fonem, wgralem miui poslka, juz instalowalem apki a tu ciach i pierw dolna czesc ekranu odmowila posluszenstwa, potem srodek mniej wiecej az caly poszeld sie rypac, wyslalem do china poczta polecona prior za 18zl i po msc mam telefonik z nowym wyswietlaczem/dotykiem. Chodzi jak malina :)
tosshi2 Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 hyh mialem podobny motyw, pobawilem sie 10 min fonem, wgralem miui poslka, juz instalowalem apki a tu ciach i pierw dolna czesc ekranu odmowila posluszenstwa, potem srodek mniej wiecej az caly poszeld sie rypac, wyslalem do china poczta polecona prior za 18zl i po msc mam telefonik z nowym wyswietlaczem/dotykiem. Chodzi jak malina :) Przesyłka kosztuje tylko 18 zł??? A jaka to jest??? Bo ja muszę wysłać słuchawki bo się zepsuły.
OutSideR Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 napisalem CI, polecona priorytetowa w kopercie bombelkowej tylko ze do chin
Drobnoustrój Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 Za słuchawki zapłacisz grosze, bo cena zależy dość mocno od wagi.
tosshi2 Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Dzięki... Bo właśnie się zastanawiałem czy warto wysyłać. Cena to jest śmieszna.
OutSideR Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Telefonu tez nie ruszaj tylko jak problem z dotykiem to wysylaj, jak go rozkrecisz stracisz gwarancje, wyswietlacz kosztuje 3/4 wartosci calego telefonu a wymiana polega prawie na calkowitym rozbebeszeniu sprzetu - nie warto
Drobnoustrój Posted July 17, 2014 Author Posted July 17, 2014 Zastanawiam się, czy otwierać roszczenie na PayPalu... Telefon jeszcze nie dotarł do nich, a 21 kończy się spór.
kulig007 Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Ja bym zrobił, jak masz możliwość. Żeby potem nie było setek maili, nastu dni oczekiwania na odpowiedź itp itd. Nic nie stracisz otwierając spór, a zabezpieczenie jest.. Tapatalk User from Mi2s
tosshi2 Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Ja bym zrobił, jak masz możliwość. Żeby potem nie było setek maili, nastu dni oczekiwania na odpowiedź itp itd. Nic nie stracisz otwierając spór, a zabezpieczenie jest.. Tapatalk User from Mi2s Zgadzam się.
Recommended Posts