Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, przed sekundą dotarł do mnie Redmi 1S. No i mam mały problem. po jakichś 20 minutach zabawy telefonem (już po wgraniu romu MIUIPolska) zauważyłem, że część dotyku nie działa. Mały pasek przez środek ekranu. Prawdopodobnie jest to wina sprzętu, ale przed wgraniem nie zauważyłem tego problemu.

Telefon zamówiłem dla kumpla, miałem mu go jutro oddać, a tu taka lipa ;/ No i nie wiem co teraz zrobić, dobrze by było uniknąć odsyłania do Chin... Rozkręcić i sprawdzić czy coś się nie poluzowało?

Edited by Drobnoustrój
Posted (edited)

Ktoś się orientuje ile kosztuje najtańsza wysyłka do Chin?

//edit: znalazłem, 10 złotych, z numerkiem 18 złotych. No nic, wysyłam, dobrze że usterka wyszła od razu, a nie np. po miesiącu.

//edit2: jeśli ktoś byłby zainteresowany, to zamówiłem na 1949deal.com. Zamówiłem białą wersję, przyszedł oczywiście szary i dorzucili białą, nieoryginalną klapkę (cena taka sama jak za szary, więc warto brać wersję z innym kolorem), nawet nie najgorszą (w pierwszej chwili myślałem że oryginał). Zobaczymy jak się zachowają teraz, wyjdzie w sumie porządna recenzja sklepu :)

Edited by Drobnoustrój
Posted

hyh mialem podobny motyw, pobawilem sie 10 min fonem, wgralem miui poslka, juz instalowalem apki a tu ciach i pierw dolna czesc ekranu odmowila posluszenstwa, potem srodek mniej wiecej az caly poszeld sie rypac, wyslalem do china poczta polecona prior za 18zl i po msc mam telefonik z nowym wyswietlaczem/dotykiem. Chodzi jak malina :):)

Posted

hyh mialem podobny motyw, pobawilem sie 10 min fonem, wgralem miui poslka, juz instalowalem apki a tu ciach i pierw dolna czesc ekranu odmowila posluszenstwa, potem srodek mniej wiecej az caly poszeld sie rypac, wyslalem do china poczta polecona prior za 18zl i po msc mam telefonik z nowym wyswietlaczem/dotykiem. Chodzi jak malina :):)

Przesyłka kosztuje tylko 18 zł??? A jaka to jest??? Bo ja muszę wysłać słuchawki bo się zepsuły.

Posted

Telefonu tez nie ruszaj tylko jak problem z dotykiem to wysylaj, jak go rozkrecisz stracisz gwarancje, wyswietlacz kosztuje 3/4 wartosci calego telefonu a wymiana polega prawie na calkowitym rozbebeszeniu sprzetu - nie warto 

• 3 weeks later...
Posted

Ja bym zrobił, jak masz możliwość. Żeby potem nie było setek maili, nastu dni oczekiwania na odpowiedź itp itd. Nic nie stracisz otwierając spór, a zabezpieczenie jest..

Tapatalk User from Mi2s

Posted

Ja bym zrobił, jak masz możliwość. Żeby potem nie było setek maili, nastu dni oczekiwania na odpowiedź itp itd. Nic nie stracisz otwierając spór, a zabezpieczenie jest..

Tapatalk User from Mi2s

Zgadzam się.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...