Skocz do zawartości

Zmiana języka wybieranie numeru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od kilku dni jestem posiadaczem 4x wszystko ładnie pięknie ale... Klawiatura wyboru numeru jest w języku chyba ukraińskim a ja wszystko mam ustawione na j.polski. o co tu chodzi?85fd0ac1f7a28f69db51eb0e9e2e95d6.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Super masz cyrylice ustawiona (:
Lubie pisac po rosyjsku (: i to jest jak rozumiem global (: wejdz wbustawienia telefonu /zainstalowane aplikacje/ klawiatura wyczysc jej pamiec

Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W zainstalowanych aplikacjach nie mam nic takiego jak klawiatura. Czy może być pod inną nazwą?

Po prawej też mam listę z literami z alfabetu też nie po polsku636d9f3406ab9b6647f2440da8d94024.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, k4m1l86 napisał:

W zainstalowanych aplikacjach nie mam nic takiego jak klawiatura. Czy może być pod inną nazwą?

Po prawej też mam listę z literami z alfabetu też nie po polsku

Na Początku podaj wersję miui (ustawienia-informacjie o telefonie)

W zainstalowanych poszukaj Gboard (dawniej Klawiatura Google)

potem zmień w ustawieniach język klawiatury i ogólnie popatrz na region.itd

Edytowane przez mrosi
Po kiego grzyba przewalasz zrzuty z cytowanego posta...?
Opublikowano
Na poczatek zmień rom.Masz dosyc stary.
Gdybym wiedział jak to ok. Może jakaś mała podpowiedź zalym instruktarzem

Gboard ta sie klawa nazywa ,pobierz romtobox lite ze sklepu ,oczywyscie musisz mic roota i poziomu jego wyczysc dane ,sorka bo tez jestem na custom romie dlatego sciezka moze byc inna https://framapic.org/u799SBmFpJIu/LJtkfwaFNDJa

Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka

Nie mam roota

Opublikowano

@k4m1l86

Masz taką aplikację aktualizacja(w menu) tam powinno ci wyszukać aktualizacje systemu. Po aktualizacji jak  się nieda tego języka zmieńć to przywrócić ustawienia fabryczne(wszystko się wykasuje więc kopie sobie zrób ale nie ustawień bo problem może wrócić)

Gdyby nie wyszukało aktualizacji to masz jeszcze wybór ręcznie wrzucić paczkę zip softa(en.miui) lub odrazu mifleshem(jeśli w telefonie jest procesor snapdragon)na komputerze wgrać telefon będzie jak z fabryki.

@mrosi

15 godzin temu, Snajper napisał:

Po kiego grzyba przewalasz zrzuty z cytowanego posta...?

Moja przeglądarka jest uparta nie pozwala usuwać zrzutu oczywiście się poprawię. Przepraszam za kłopot.

• Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, k4m1l86 napisał:

Procesor nie jest na snapdragonie a system jest niby najnowszy

Ogólnie już się gubię w nazwach mediatek to redmi Note 4(tak powinno być a jak jest to nie wiem)

Za To link 

Jeśli chodzi o wgrywanie oprogramowania na mediateka na komputerze tu masz temat 

A ja ci radzę przywrócić ustawienia fabryczne i wybrać na początku konfiguracji język polski i region polski powinno ci pomóc 

• 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...