kaczek Posted August 1, 2017 Author Posted August 1, 2017 @tpawelczyli jednak no dobra, to ja ten temat zostawiam. Jak coś to będę cię tutaj wołał. 1
kaczek Posted August 8, 2017 Author Posted August 8, 2017 @tpawel No i kupiłem.. Note 4 snapdragon 3/32 czarną. Pytanie moje jest takie.. pytałem sprzedawcy o miui i. odpowiedział mi, że jest oryginalny wgrany global. po zmianie systemu trace gwarancje. Pytanie moje jest następujące. Oryginalnie wgrany system to jest normalny global ? Czy jakieś coś z chińskim gównem ?
tpawel Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Szklanej kuli nie mam miejmy nadzieję że będzie global
kaczek Posted August 8, 2017 Author Posted August 8, 2017 @tpawel jak nie to mogę odesłać do 14 dni niby. Głupio zrobiłem, że to kupiłem.
kaczek Posted August 8, 2017 Author Posted August 8, 2017 @tpawel No bo jak przyjdzie z romem czajna magiczajna z aplikacjami które są super potrzebne i wcale nie utrudniają pracy no to gdy zmienie rom to trace gwarancje..
kaczek Posted August 8, 2017 Author Posted August 8, 2017 @tpawel Niby tak. No dobra odezwę się jutro jak już przyjdzie. Etui i szkło też już zamówiłem.. Tylko pytanie czy dobre szkło ? No bo zamówiłem mofi na pełny ekran za 30 zł, a za 20 mogłem kupić mocolo, też na pełny ekran. Już bajka w tą dychę tylko pytanie czy mocolo nie jest lepsze ?
Wojusek Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Od kogo kupiłeś ten telefon? to może z doświadczenia ktoś będzie Ci w stanie wywrozyc jaki soft przyjdzie 1
kaczek Posted August 8, 2017 Author Posted August 8, 2017 @Wojusek no.. Firma która ma sprzedanych najwięcej sztuk na allegro- Parktel_Shop
tpawel Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 A to kupiłeś wersje global czy zwykłą? Z lte800? 1
Wojusek Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Myślę że soft będzie ok. Jakby dawał syf to by się odbiło zapewne w komentarzach 1
tpawel Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 A wersją global już z fabryki ma global. Więc ustawienia fabryczne jak przyjdzie u huz 1
kaczek Posted August 8, 2017 Author Posted August 8, 2017 @tpawel Aaaa Myślałem, że to jakieś skomplikowane stwierdzenie w xiaomowskim żargonie W takim razie szerokiej drogi ;d Jutro się odezwę jak będzie wyglądać sytuacja.
kaczek Posted August 9, 2017 Author Posted August 9, 2017 @tpawel Telefon przyszedł jako pierwszy (polecam firmę gls ) jeszcze etui i szkło. Wszystko w sumie wygląda ok. Można gdzieś po imejach sprawdzić czy tel. nie jest podrobiony czy coś ? Ale to bajka.. zatrzymałem się na 2 kroku.. wybór klawiatury- Google i swiftkey Którą wybrać ?
tpawel Posted August 9, 2017 Posted August 9, 2017 Swiftkey jest fajna.Nic nie sprawdzaj. Nikt nie podrabia redmi 1
kaczek Posted August 9, 2017 Author Posted August 9, 2017 @tpawel No ok. jak na razie się troche pobawię, poaktualizuję, poinstaluję itp. Później jeszcze dam znać @tpawel Tylko trochę mnie dziwi to, że na tyle opakowania te wszystkie dane nie są bezpośrednio na opakowaniu tylko na naklejce. Może i tak ma być ale jakoś tak dziwnie ;d 1
kaczek Posted August 9, 2017 Author Posted August 9, 2017 @tpawel No i jest.. znalazłem bad pixela.. egh.. No niby jest tylko jeden. Widać go na pulpicie gdy wejdę w jakiś folder, wtedy tło się przyciemnia i to widać. Występuje to tylko na max. jasności. Przejmować się tym ? Dzwonić do sprzedawcy ? Niechciałbym się bawić w odsyłanie itp... Co robić ? i czy jak jest jeden taki bad pixel to tak jakby.. wypali się ich więcej ? jak już jeden jest wypalony to.. Będzie ich więcej ? Czkam na rady
tpawel Posted August 9, 2017 Posted August 9, 2017 No tutaj nic nie poradzę. Nigdy mi się nie trafiło. Natomiast osobiście jednym bym się nie przejmował. Jeśli będzie ich więcej to bym się odezwał do sprzedawcy 1
kaczek Posted August 9, 2017 Author Posted August 9, 2017 @tpawel Podobno jest to częsta wada redmi note 4. Po wpisaniu na yt bad pixel note 4 wyskoczyło mi parę filmików z jakimiś durnymi aplikacjami które odpala się na 30 minut, ekran miga na różne kolory jak powalony i to niby ma pomóc. Może i głupota no ale.. może warto spróbować ? @tpawel Bo podobno nie jest to bad pixel tylko stuck czy stock pixel. Czyli nie wypalony tylko coś tam. Bad pixela nie widać wcale, po prostu czarna kropka, stuck czy stack widać czyli na czarnym tle widać kolorowy pixel. Podobno te stuck/stack pixele da się uratować tym czymś.. no nic odpalam ten badziewny program i jadooom ! 1
kaczek Posted August 10, 2017 Author Posted August 10, 2017 @tpawel Hah, nie wierzyłem a jednak. Nie znikło to całkiem, ale widać to tylko gdy wejdę do szafy, zamknę ją, dam max podświetlenie i black screen, no i telefon do ryja (tak właziłem do szafy) Odpaliłem to na noc na 5 godzin i tyle. Jeszcze w dzisiejszą noc włączę. Może zniknie całkiem ;d 1
kaczek Posted August 10, 2017 Author Posted August 10, 2017 @tpawel Nadal wieże, że można wejść do narni Nie no.. W szafie jest ciemno a w ciemności lepiej było widać te pixele ;d 1
Wojusek Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 1 godzinę temu, kaczek napisał: ... ale widać to tylko gdy wejdę do szafy, zamknę ją, dam max podświetlenie i black screen, no i telefon do ryja (tak właziłem do szafy)... poprawiles mi humor z samego rana...:D
kaczek Posted August 10, 2017 Author Posted August 10, 2017 Hmm. Po co Ty do szafy wchodzisz? Egh.. co łamaga to łamaga.. Telefon spadł i się delikatnie mówiąc rozbił.. na szczęście tylko szkło hartowane- bo miałem je założone.. Jakby nie sprzedawca który nie wysłał etui przedwczoraj tylko wczoraj to nic by się może nie stało. Kurier zapukał do drzwi z etui gdy podnosiłem telefon z ziemi... Egh.. No nic.. 45 zł w kosz bo tyle dałem za szkło mofi z kurierem.. No ale co to zwalać na gościa od etui.. moja wina ! Etui założone, szkło mocolo zamówione. Teraz może być już chyba tylko lepiej.. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
kaczek Posted August 10, 2017 Author Posted August 10, 2017 @tpawel szkło 30 zl przesylka 15, bo było mi potrzebne na już. Pozatym w chinach znowu jak zamówię jakieś najtańsze to nwm czy będzie się do czegoś nadawało. Najtańsze mocolo na aliexpress 5 dolców, na allegri 19 zł.
Wojusek Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Wziąłeś to mocolo na pełny ekran? Bo do mnie jutro przyjdzie Note 4x (już drugi) i mocno się zastanawiam nad tym szkłem.
kaczek Posted August 10, 2017 Author Posted August 10, 2017 Wziąłeś to mocolo na pełny ekran? Bo do mnie jutro przyjdzie Note 4x (już drugi) i mocno się zastanawiam nad tym szkłem. Tzn. No tak. Na pełny, te najtańsze na allegro chyba. Tzn. Wpisz "note 4x mocolo" i daj sortowanie od najpopularniejszych. Te co kupiło 50-60 osób. Ja zamówiłem też to na 4x no bo mam note 4 ale na snapdragonie. Jak coś to poczekaj może dam ci znać. To mofi co miałem to tak średnio mi się podobało. Po przyklejeniu szkła, na środku pojawiły się jakieś takie przebarwienia. Na całym szkle były jakieś takie mikro kropki. Nie przeszkadza to no ale mimo wszystko.Jak coś to może nie kupuj, przyjdzie, nakleje to będę miał porównanie. Aczkolwiek ponownie crash testów nie będę robił Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka @Wojusek http://allegro.pl/szklo-mocolo-caly-ekran-xiaomi-redmi-note-4x-5-5-i6857301639.html
Wojusek Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Wczoraj zamówiłem to szkło... Dziś mi napisał że szkła w kolorze czarnym nie ma i najwcześniej w poniedziałek będzie więc napisałem o zwrot wpłaty.. Ale jak nie znajdę lepszej opcji to zamówię
Recommended Posts