enesas Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Cześć. Prawdopodobnie już nie długo będę kupował nowy telefon i wybór prawdopodobnie padnie na Mi6. Z tego co widzę to opłaca się go kupić u Gearbestu, tylko ciekawi mnie jak aktualnie ma się sprawa z gwarancją z tego sklepu? Gdzie ona jest realizowana, ile trwa i co z kosztami wysyłki. Z góry dzięki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Daj sobie spokoj z tymi pseudo gwarami,zaoszczędzisz 15dolcow a potem będziesz się bujał bez telefonu tygodniami ,kup w IBG to będzie ci w razie czego naprawiał AcidWysłane z MI 5s Plus mokeedev Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted July 31, 2017 Author Share Posted July 31, 2017 Właśnie co do IBG to czytałem że Mi6'stke i tak odsyłają zagranicę, więc dopłacać (~1490 zł vs 1650 zł) 150 zł za prawie nic to średni interes :/ . Dlatego ciekawi mnie jak jest z gwarancja u GB . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Jak Acid nie bedzie mial to sie bedzie bujal miesiac po Europie Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted July 31, 2017 Author Share Posted July 31, 2017 Ale jak wyglada sprawa gwarancji u gearbestu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 18 minut temu, enesas napisał: Ale jak wyglada sprawa gwarancji u gearbestu? Wyglada tak jak rzut moneta :):http://www.gearbest.com/about/warranty-and-return.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted July 31, 2017 Author Share Posted July 31, 2017 Ehh, liczyłem na opinie ludzi którzy tam kupowali i (niestety) musieli oddawać na gwarancje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 12 minut temu, enesas napisał: Ehh, liczyłem na opinie ludzi którzy tam kupowali i (niestety) musieli oddawać na gwarancje. To powiem tak, kiedys kiedys kupowalem u nich note 3 pro, 2 sztuki padly, kazali odliczyc sobie z kwoty 180USD 30 USD/szt no i trza bylo doliczyc koszta wysylki czyli 20 zl. Tak wiec odp masz taka ze nie oplaca sie chyba ze chcesz przypszczedzic a potem stracic Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted July 31, 2017 Author Share Posted July 31, 2017 czyli polecasz jedynie IBG? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted July 31, 2017 Author Share Posted July 31, 2017 Znalazłem w sieci taki poradnik: http://www.lowcychin.pl/gearbest-gwarancja/ Czy sprawa wygląda tak samo z wszystkimi przedmiotami tam czy są wyjątki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Kup w GB jesli tak szukasz potwierdzenia ze tam jest ok...czy tam IBG jesli jakas roznica w wysokosci kilkunastu% robi wielka roznice i ma dla Ciebie decydujace znaczenie. Zaleta w PL jest w razie w pogrozenie UOKiK czy tam UKS, a kupujac w CN mozesz pisac maile do supportu i otrzymywac odpowiedz od "bot'a" Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted July 31, 2017 Author Share Posted July 31, 2017 poczekam na opinie innych, bo jak tak czytam te twoje posty to się zastanawiam kto z nas więcej wie, ja czy ty . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 21 minut temu, enesas napisał: poczekam na opinie innych, bo jak tak czytam te twoje posty to się zastanawiam kto z nas więcej wie, ja czy ty . Sluchaj, swego czas a konkretnie przez pewien okres tamtego roku robilem import z Aliexpress(rozne sklepy), Banggood, Dealsmachine, Coolicool, Dealextreme, Everbuying, Gearbest, Geekbuying, JD, Pandawill, TinyDeal i wiesz co...wiekszosc miala podobna polityke reklamacyjna czyli loteria loterii.. Przykladowo przylecialy nowe fony 1 okazal sie wadliwy, odsylka na moj koszt gwarancyjna i diagnoza poczatkowa zwrot 100% srodkow, potem przypomnienie co ze zwrotem i odpowiedz ze plyta walnieta i koszt naprawy 50 USD, takich przykladow moze nie jest wiele ale zabiera caly zarobek z dwoch czy 3 telefonow. Oczywiscie mozesz zignorowac moje doswiadczenia jako sklepu ktory od tamtego czasu juz nic nie importuje a bierze caly asortyment z Polski lub Czech z w/w powodow:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts