Jump to content

Gwarancja w przypadku Mi6 u Gearbest

enesas
 Share

Recommended Posts

Cześć. Prawdopodobnie już nie długo będę kupował nowy telefon i wybór prawdopodobnie padnie na Mi6. Z tego co widzę to opłaca się go kupić u Gearbestu, tylko ciekawi mnie jak aktualnie ma się sprawa z gwarancją z tego sklepu? Gdzie ona jest realizowana, ile trwa i co z kosztami wysyłki. 

Z góry dzięki :)

Daj sobie spokoj z tymi pseudo gwarami,zaoszczędzisz 15dolcow a potem będziesz się bujał bez telefonu tygodniami ,kup w IBG to będzie ci w razie czego naprawiał Acid

Wysłane z MI 5s Plus mokeedev

Właśnie co do IBG to czytałem że Mi6'stke i tak odsyłają zagranicę, więc dopłacać (~1490 zł vs 1650 zł) 150 zł za prawie nic to średni interes :/ . 

Dlatego ciekawi mnie jak jest z gwarancja u GB :)

12 minut temu, enesas napisał:

Ehh, liczyłem na opinie ludzi którzy tam kupowali i (niestety) musieli oddawać na gwarancje.

To powiem tak, kiedys kiedys kupowalem u nich note 3 pro, 2 sztuki padly, kazali odliczyc sobie z kwoty 180USD 30 USD/szt no i trza bylo doliczyc koszta wysylki czyli 20 zl. Tak wiec odp masz taka ze nie oplaca sie chyba ze chcesz przypszczedzic a potem stracic

Kup w GB jesli tak szukasz potwierdzenia ze tam jest ok...czy tam IBG jesli jakas roznica w wysokosci kilkunastu% robi wielka roznice i ma dla Ciebie decydujace znaczenie.

Zaleta w PL jest w razie w pogrozenie UOKiK czy tam UKS, a kupujac w CN mozesz pisac maile do supportu i otrzymywac odpowiedz od "bot'a"

21 minut temu, enesas napisał:

poczekam na opinie innych, bo jak tak czytam te twoje posty to się zastanawiam kto z nas więcej wie, ja czy ty ;) .

Sluchaj, swego czas a konkretnie przez pewien okres tamtego roku robilem import z Aliexpress(rozne sklepy), Banggood, Dealsmachine, Coolicool, Dealextreme, Everbuying, Gearbest, Geekbuying, JD, Pandawill, TinyDeal i wiesz co...wiekszosc miala podobna polityke reklamacyjna czyli loteria loterii.. Przykladowo przylecialy nowe fony 1 okazal sie wadliwy, odsylka na moj koszt gwarancyjna i diagnoza poczatkowa zwrot 100% srodkow, potem przypomnienie co ze zwrotem i odpowiedz ze plyta walnieta i koszt naprawy 50 USD, takich przykladow moze nie jest wiele ale zabiera caly zarobek z dwoch czy 3 telefonow.

Oczywiscie mozesz zignorowac moje doswiadczenia jako sklepu ktory od tamtego czasu juz nic nie importuje a bierze caly asortyment z Polski lub Czech z w/w powodow:)

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...