LethalOne Opublikowano 17 Czerwca 2014 Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Podlaczajac Redmi Note do komputera przez USB w celu transferu plikow, Windows 7 nie instaluje automatycznie sterownikow, jak to jest w przypadku wszystkich innych smartfonow. Wyskakuje "Nie rozpoznano urzadzenia USB" i nie mozna dokonywac transferu plikow. Czy ktos posiada sterowniki USB do Redmi Note (nie MTK do flashowania!). Edytowane 17 Czerwca 2014 przez LethalOne
kuczis Opublikowano 17 Czerwca 2014 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Miałem podobny problem na xperii P. Okazało się że po podłączeniu tel do kompa przestawiłem opcję tak aby telefon był widziany w systemie jako magazyn pamięci czyli jako kolejny "dysk twardy". Standardowo Wingroza szukała sterowników i oczywiście telefon nie był rozpoznany.
latet Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Podlaczajac Redmi Note do komputera przez USB w celu transferu plikow, Windows 7 nie instaluje automatycznie sterownikow, jak to jest w przypadku wszystkich innych smartfonow. Wyskakuje "Nie rozpoznano urzadzenia USB" i nie mozna dokonywac transferu plikow. Czy ktos posiada sterowniki USB do Redmi Note (nie MTK do flashowania!). Potwierdzam problem u siebie pod Windows 7. Wprawdzie poradziłem sobie podłączając telefon do laptopa z Windows 8, ale bardzo by mi się także przydała możliwość podłączania go do Windows 7. @kuczis: Nowe Redmi nie mają trybu "magazyn pamięci". Mają tylko 2 tryby: "Pictures" i "Files" (ten drugi to nie to samo co "magazyn pamięci"). Opisany problem dotyczy obu trybów.
zientas Opublikowano 25 Lipca 2014 Opublikowano 25 Lipca 2014 udało się komuś rozwiązać ten problem, ciężko coś skopiować do tel.
Numb Opublikowano 25 Lipca 2014 Opublikowano 25 Lipca 2014 Do tego nie ma sterowników, bo to jest tryb PTP i MTP, który każdy Windows od Visty wzwyż ma wbudowany. Może nie macie sterowników MTP z nieznanego powodu.
hamsteer Opublikowano 25 Lipca 2014 Opublikowano 25 Lipca 2014 Ściągnijcie MI Phone Manager'a. Powinno doinstalowac sterowniki. Pod linkiem chińska wersja i pliki do podmienienia z angielskim tłumaczeniem. http://en.miui.com/thread-16866-1-1.html
jareczeeek Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 zainstalowałem jednak nie pomaga. jest jakieś inne rozwiązanie tego problemu?jakiś sterownik?
Numb Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Może to? http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/dn614016(v=vs.85).aspx
Rekomendowane odpowiedzi