Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nadzieję, że przeczyta ten post GURU Acid :) już raz pomógł mi więc może i teraz znajdzie rozwiązanie...

Problem jest w tym, że - tak mi się wydaje - zauważyłem spowolnienie pracy oraz ogólnie pogorszenie (zawieszenia i przycięcia systemu) po aktualizacji, która zmieniała aplikację mail (tam gdzie pojawiły się wątki). Pojawiły się wtedu problemy z logowaniem się do kont na o2 (IMAP) - co ciekawe część maili się pojawiała a część (np. bankowe powiadomienia) nie...

Postanowiłem więc zainstalować wersję stabilną. Zrobiłem full wipe. Moim zdaniem nie ma poprawy wydajności. Maile - uczciwie piszę - nie sprawdzałem. Firmowy chodzi :) wieć nie ruszam...

Ale zachciało mi się zainstalować Anutut… no i :( 16000 tak jak S3. Masakra… co może być powodem? Podczas przeglądania info o telefonie dostępnym przez Anututu widzę, że 2 z 4 rdzeni są uśpione. Co to oznacza? Ten telefon powinien mieć ponad 30000 punktów a chodzi jak stara nokia :( zaczynam się zastanawiać o co biega...

Od razu uprzedzam… nie jestem specjalistą od Androida :) proszę prostym językiem ;) jestem userem MacOS ;)))

Opublikowano

30 000? No na pewno nie. 30k to ma MI3.

Na pewno coś zrobiłeś źle. Ja wersję stabilną JLB34 wgrałem na czysty MI2 po wipe. 21 000 w Antutu i po piątkowej aktualizacji, w której coś polepszyłem mam 22 000. A ja mam MI2 bez S, także sam powinieneś mieć ok 28 000. Upewnij się czy masz tryb normalny. 

Co do email to w nowszych wersjach MIUI Dev (czyli piątkowe) Email jest tak naprawdę stworzony do Androida 4.4 (przez firmę Kingsoft) i w starszych Androidach może być gdzieś tam problem. Nie wiem po co w takim razie MIUI daje to do wszystkich ale cóż.

W wersji stabilnej masz starszą wersję poczty.

Opublikowano

Stable 34. jeżeli chodzi o te '' pjenkne '' cyferki w Antutu , to zachowuje prawidłowy wynik. Przynajmniej u mnie, przed chwilą wykonałem test - pokazało +27k . Więc pewnie jak Acid napisał, może miałeś tryb oszczędny przy wykonywaniu testu

Tapatalk User from Mi2s

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...