mcieq Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Witam Mam nadzieję, że przeczyta ten post GURU Acid już raz pomógł mi więc może i teraz znajdzie rozwiązanie... Problem jest w tym, że - tak mi się wydaje - zauważyłem spowolnienie pracy oraz ogólnie pogorszenie (zawieszenia i przycięcia systemu) po aktualizacji, która zmieniała aplikację mail (tam gdzie pojawiły się wątki). Pojawiły się wtedu problemy z logowaniem się do kont na o2 (IMAP) - co ciekawe część maili się pojawiała a część (np. bankowe powiadomienia) nie... Postanowiłem więc zainstalować wersję stabilną. Zrobiłem full wipe. Moim zdaniem nie ma poprawy wydajności. Maile - uczciwie piszę - nie sprawdzałem. Firmowy chodzi wieć nie ruszam... Ale zachciało mi się zainstalować Anutut… no i 16000 tak jak S3. Masakra… co może być powodem? Podczas przeglądania info o telefonie dostępnym przez Anututu widzę, że 2 z 4 rdzeni są uśpione. Co to oznacza? Ten telefon powinien mieć ponad 30000 punktów a chodzi jak stara nokia zaczynam się zastanawiać o co biega... Od razu uprzedzam… nie jestem specjalistą od Androida proszę prostym językiem jestem userem MacOS ))
Acid Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 30 000? No na pewno nie. 30k to ma MI3. Na pewno coś zrobiłeś źle. Ja wersję stabilną JLB34 wgrałem na czysty MI2 po wipe. 21 000 w Antutu i po piątkowej aktualizacji, w której coś polepszyłem mam 22 000. A ja mam MI2 bez S, także sam powinieneś mieć ok 28 000. Upewnij się czy masz tryb normalny. Co do email to w nowszych wersjach MIUI Dev (czyli piątkowe) Email jest tak naprawdę stworzony do Androida 4.4 (przez firmę Kingsoft) i w starszych Androidach może być gdzieś tam problem. Nie wiem po co w takim razie MIUI daje to do wszystkich ale cóż. W wersji stabilnej masz starszą wersję poczty.
kulig007 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Stable 34. jeżeli chodzi o te '' pjenkne '' cyferki w Antutu , to zachowuje prawidłowy wynik. Przynajmniej u mnie, przed chwilą wykonałem test - pokazało +27k . Więc pewnie jak Acid napisał, może miałeś tryb oszczędny przy wykonywaniu testu Tapatalk User from Mi2s
Rekomendowane odpowiedzi