wchpikus Opublikowano 8 Czerwca 2014 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Jak wam dziala gps? W porownaniu z mi3 mam rozne obliczenia lokalizacji..przesuniecie ok 10m.. Tylko Redmi tak dziwnie pokazuje..jest jakis fix do tego?
Numb Opublikowano 8 Czerwca 2014 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Redmi nie obsługuje rosyjskich satelit GLONASS, bo jest MTK. Mi3 jest za to Qualcomm, więc je obsługuje.
lucas7911 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Ale dokładność w granicach 10m jest właściwa bo tak zakłada GPS w zastosowaniach cywinych, poza tym pewnie są montowane różne moduły GPS pomiędzy telefonami z różnych półek cenowych
Numb Opublikowano 8 Czerwca 2014 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Tak, u mnie ludzie którzy mają i Redmi, i Redmi 1s mówią, że na Redmi1 na amerykańskim GPS jest około 10 m, na Redmi 1s na rosyjskim GLONASS jest 1-2 m
wchpikus Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2014 Wiec kicha, nie da sie nic zrobic?
NotExist Opublikowano 8 Czerwca 2014 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Używam mojego Redmi także jako nawigacji GPS czy to z map google czy to z automapy nie ma żadnego problemu i dokładność jeszcze nie zawiodła ,chyba że mierzysz w cm przebytą trasę może być gorzej ale do codziennego użytku jak najbardziej się sprawdza Talkowane z mojego Redmi
wchpikus Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2014 A odbiornik czuły? Porównuje z Samsung i jakby był mniej czuły.dłużej szuka i pokazuje słabszy sygnał.
Robbo Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 GPS w 1s jest super. Łapie fixa w domu momentalnie.
funny2k10 Opublikowano 8 Lipca 2014 Opublikowano 8 Lipca 2014 U mnie z GPS różnie bywa ... ostatnio podczas biegania (Endomondo) przez pierwsze 15min nie mógł znaleźć sygnału PS> przy okazji szybkie pytanie ... co ma Glonass do producenta procesora ?
Kubeck Opublikowano 8 Lipca 2014 Opublikowano 8 Lipca 2014 U mnie jest w miarę dobrze. W domu nie łapie (w sumie żaden z moich telefonów nigdy nie łapał), ale na zewnątrz czy w samochodzie wystarczy kilka sekund, aby złapać fixa. Czasami po drodze zerwało sygnał (2 razy na 100km), ale wtedy sygnału komórkowego też nie było.
Rekomendowane odpowiedzi