Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Wcześniej pisałem na forum wersja, że Kate posiada hd voice. Teraz już jednak sam nie wiem. Czasami jak rozmawiam rozmowa jest po prostu kiepskiej jakości. Używam najnowszego romu Global Stable. Jakie jest wasze zdanie?

Edytowane przez kiltel
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe jak sprawa wygląda na romie LineageOS albo miui Polska lub global dev?

Edytowane przez kiltel
Opublikowano
1 godzinę temu, kiltel napisał:

Ciekawe jak sprawa wygląda na romie LineageOS albo miui Polska lub global dev?

U mnie na global dev, miuipolska to samo

Na LineageOS delikatnie lepiej bym powiedział ale to nie porównanie do innych telefonów nawet taki maxcom ms514(najniższa półka cenowa) ma dużo lepszą jakoś rozmów.

Kate nie ma HD voice według mnie.Czasem w mieście się udało dobrą jakoś usłyszeć ale to rzadkość.

Opublikowano (edytowane)

No właśnie raz na jakiś czas rozmowa jest idealna i to mnie trochę zastanawia.

Edytowane przez kiltel
Opublikowano
1 godzinę temu, kiltel napisał:

No właśnie raz na jakiś czas rozmowa jest idealna i to mnie trochę zastanawia.

Winę operatora to wykluczam bo na kilku kartach sim testowany i to samo choć najgorzej na redbullmobile to tragedia na tym telefonie(problem z romingiem u mnie uparł się i nie działa na tej karcie urok Kaśki)

Trzeba majsterkować na tym telefonie wgrywać global dev i inne może pomoże ale nie musi reguły na to nie ma bo jednemu działa na tym lepiej a drugiemu gorzej poprostu magia :-D

Na pocieszenie można powiedzieć tylko że zmiana oprogramowania jest prosta a i wybór duży(global stable, dev miuipolska,LineageOS i pochodne jego.itd) i łatwo mifleshem można wrócić do global stable więc jak się ma czas to można eksperymentować 

Opublikowano
3 godziny temu, ziomal_1313 napisał:

Instalacja łatwa może i jest, chyba że się trafi na taki egzemplarz co ja mam. Przy wgrywaniu miałem różne problemy, które już opanowałem 

Akurat o tym zapomniałem ale fakt są takie egzemplarze nawet po aktualizacji ota nie wstaje i problemy z odblokowaniem bt no ale cóż to tylko dotyczy losowo wybranych egzemplarzy a na jaką skalę to NIK wykresu nie zrobił no ale po długich meczarniach idzie sobie z tym poradzić

Kaśke określił bym najgorszym modelem xiaomi niedość że ciężko o cześć zamienne to jeszcze problemy (odblokowaniem bt,ota u niektórych,miuipolska oparte o global a nie china,oczywiście to tylko u niektórych)U mnie 3 egzemplarze miały problem z kartą rbm(roming) no ale to model na Tajwan więc co się dziwić.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wersja Kate na pewno HD voice nie ma.

Ja na wersji global stable nie mam żadnych problemów jeśli ja i mój rozmówca jesteśmy w dobrym zasięgu sieci, mowa tu o co najmniej 3/5 kreskach zasięgu (przy czym też trzeba brać pod uwagę możliwe chwilowe problemy na antenie z której łapiemy sygnał), testowane na karcie Orange (zarówno w większym mieście jak i poza). Jeśli ja lub mój rozmówca był w miejscu gdzie zasięg był słabszy to faktycznie jakość rozmowy potrafi szarpać człowiekowi nerwy.

Opublikowano

apropos zasięgu: w domu mam cały czas takie sytuacje, że telefon pokazuje np. w jednym miejscu 4 - 5 kresek i po próbie połączenia (bez ruszenia telefonu) spada do zera ... i cały czas pokazuje łączenie ale bez sygnału. Momentami nie jestem w stanie w ogóle nigdzie zadzwonić a sygnał skacze od 1 do 5 kresek.

Bywa i tak, że jeśli odbiorę w miejscu słabego zasięgu to połączenie natychmiast przerywa, pokazuje "brak sieci" ale licznik połączenia cały czas idzie i nie da się tego w żaden sposób przerwać, nawet próba wyłączenia karty sim wtedy nie działa. Tylko wyłączenie telefonu pomaga.

W moim wypadku dzieje się to w sieci Plus, - dla porównania: w zwykłej Nokii "za stówę" tego problemu nie ma, sygnał tez nie jest pokazywany stabilnie, skacze z 1 na 3 kreski ale  jak się połączy to już nie przerywa  

Opublikowano

Możesz mieć wyświetlany zasięg LTE a w czasie rozmowy szuka 2g/3g i możesz mieć słaby zasięg tych pasm

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@vondaI rozwiązanie tego jest takie używają 2g/3g jak na tym źle będzie z rozmowami zmień softa lub operatora w ostateczności telefon;-)

Ale w pierwszej kolejności jeśli masz global stable zmień ma global dev albo miuipolska może się polepszy.

Z tym telefonem takie rzeczy mi się działały że fizjologom się nie śniły.(Karta rbm)

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, gonzo_86 napisał:

Możesz mieć wyświetlany zasięg LTE a w czasie rozmowy szuka 2g/3g i możesz mieć słaby zasięg tych pasm

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

to byłoby logiczne wytłumaczenie. Sprawdzę ustawiając "na sztywno" 3G.

Edytowane przez vonda
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Udało się komuś na redmi note 3 se przeprowadzic rozmowe w hd voice jesli tak to na jakim oprogramowaniu? Mnie wkurza już ten telefon jakość rozmów bardzo kiepska sprawdzam programem Network signal guru kodek rozmowy i zawsze mam AMR a nie AMR-WB.