Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Wgrałem najnowsze miui.eu, wersja dev xiaomi.eu_multi_HM4X_7.6.15_v8-7.1.zip na Redmi 4X.

I nie synchronizują mi się usługi google. Tzn. jak wejdę w ustawienia albo aplikację i wymuszę synchronizację to zadziała. Ale jak nie wymuszam to śpi. W załączniku przykład z dzisiaj 22 czerwca ok. godz 13:00. Rano używałem dysku Google i Arkuszy to ostatnia synchronizacja jest o 10:22, ale już Gmail ma ostatnią synchronizację rano o 7:37, a Kontakty to w ogóle dwa dni wstecz z 19 czerwca, czyli w dniu w którym wgrałem nowy rom.

Miałem wcześniej ROM Global i nie musiałem wyłączać usług Google z oszczędzania baterii. Poza tym widzę, że część aplikacji Xiaomi jak Kalendarz czy SMS ma włączone "Oszczędzanie baterii" i działają. 

PS. Synchronizacja włączona. Łącze mam dobre.

Screenshot_2017-06-22-12-36-39-018_com.android.settings.png

EDIT. Ustawiłem dla Gmaila i Kalendarza "Bez ograniczeń" w oszczędzaniu baterii i zrestartowałem telefon. Po restarcie nic się nie synchronizuje. Po uruchomieniu Gmaila, przychodzą powiadomienia push i poczta cyklicznie synchronizuje się. Natomiast dla Kalendarza, nieważne czy włączony czy nie, synchronizuje się tylko ręcznie. Co więcej zauważyłem, że wymuszenie synchronizacji z Ustawień konta Google zadziała tylko dla aplikacji które są uruchomione. I tak np. jeśli aplikacja Google Dysk jest wyłączona, to wymuszenie synchronizacji nic nie zmieni (czyli pozostaje godzina synchronizacji 10:22). Jak Dysk jest włączony w tle, to się zsynchronizuje.

Edytowane przez nnd_newbie
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...