kubulwg Opublikowano 18 Czerwca 2017 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Witam, na samym wstępie jeśli zły dział to proszę o przeniesienie do odpowiedniego. Otóż mój problem wygląda tak, że kupiłem używany RN2, który miał zainstalowany rom Angels&Demons (v4 albo v5), sformatowałem go w twrp (wszystkie opcje oprócz systemu) po czym skonfigurowałem go pod siebie. Chciałem wgrać czyste miui polska, pobrałem najnowszą wersję rozwojową (oraz najnowsze Angels&Demons) dla mojego modelu i wrzuciłem na kartę pamięci, po czym wszystkie wipy w twrp i wgranie tego miui, zainstalowało się, konfiguruję i nagle prosi o jakieś hasło do MICloud (to samo dzieje się na tym romie Angels&Demons), nie mam tego konta bo kupiłem go z drugiej ręki. Czy da się jakoś przejść tą blokade? Może serwis pomoże? Jest jakiś rom (najlepiej miui) który pozwoli mi przejść bez tego hasła?
mrosi Opublikowano 19 Czerwca 2017 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Prawdopodobnie telefon jest przypięty do konta Xiaomi poprzedniego właściciela. To on musi odłączyć go w ustawieniach konta. Dopóki tego nie zrobi, będziesz miał problem z użytkowaniem telefonu.
kubulwg Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2017 Wiem ale niestety nie mam kontaktu z tym właścicielem, usunąłem konwersacje a ogłoszenia na olx już nie ma. A może jest jakiś sposób żeby xiaomi mu wyslalo sms że potrzebuje to hasło i żeby mi je wysłał na maila powiedzmy? Dlaczego jak go sformatowałem na początku (wszystkie wipe oprócz systemu) to nie musiałem podawać żadnego hasła? Jest jakiś rom (najlepiej miui, albo ten Angels&Dragons) który pozwoli mi na użytkowanie telefonu bez tej blokady? Aktualnie używam Mokee, ale jest tam strasznie dużo chińskiego syfu i bateria schodzi bardzo szybka (5 min 10%)
kubulwg Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2017 Dziękuję za pomoc, napiszę do xiaomi i zobaczymy jak się sprawa potoczy
Rekomendowane odpowiedzi