Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Telefon posiadam od pół roku i zazwyczaj na jednym ładowaniu SoT wynosił ok. 6-7 h, ostatnimi czasy wynik spadł ten niestety do poziomu ok. 3h. Wydaje mi się, że główną przyczyną jest ogromne zużycie baterii przez Usługi Google Play (szczególnie przy łączeniu pod 4g), co wcześniej nie występowało. W przypadku telefonu bez roota jest jakieś inne rozwiązanie niż przywrócenie do ustawień fabrycznych (odłączenie się od usług google nie wchodzi w grę; tak samo wersje developerskie itd.)? W "Administratorzy urządzenia" odznaczyłem "Menedżer urządzeń Android", ale nie za wiele to pomogło. Ten problem dziwi mnie tym bardziej, że w ostatnich dniach nic nie instalowałem.

Podobny temat już był, ale nie rozwiązano tego problemu. Z góry dzięki za pomoc.

Screenshot_2017-06-15-03-39-44-999_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2017-06-15-03-41-04-938_com.android.settings.png

Edytowane przez jestemsuper
Opublikowano

Mam ten sam problem bateria na mi4c miała u mnie ponad 4h sot. Od paru miesięcy było to raptem trochę ponad 2h. Tydzień temu zrobiłem full wipe, po pierwszym ładowaniu byłem zadowolony, ale po następnych bateria znowu przestała być tak wydajna niecałe 3h. Także problem uważam za nierozwiązany.

Btw. Siedzę na xiaomi eu weekly

Pozdrawiam

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano

Skoro temat już był, to znak, ze skorzystałeś z wyszukiwarki. To połowa sukcesu. Teraz dopisz pytanie do istniejącego wątku.

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...